Openbaar vervoer belangrijk voor De Marne en Winsum

Foto: WinsumNieuws

Gemeenten De Marne en Winsum willen de leefbaarheid en mobiliteit graag op hoog niveau houden. Zij zetten in op een Q-link voor lijn 65 en een aangepaste dienstregeling voor lijn 68. Een goede ontsluiting van de dorpen blijft hierdoor geborgd.

Er zijn plannen in de ontwerp dienstregeling 2018 om de reismogelijkheden op lijn 65 (Zoutkamp-Groningen v.v.) te intensiveren door de invoering van een halfuurdienstregeling. De gemeenten zijn blij met deze ontwikkeling en willen als vervolg hierop inzetten op een Q-link voor dit traject. Dit is een snelle comfortabele bus voorzien van WiFi en airco. Wethouder Mariette de Visser van De Marne: “Een goede ontsluiting van onze dorpen, ook via openbaar vervoer, is een groot goed. Daar maken wij ons hard voor”. 

Voor lijn 68 (Leens-Winsum via o.a. Hornhuizen en Pieterburen v.v.) hebben De Marne en Winsum aangeven het belangrijk te vinden dat de huidige dienstregeling ongewijzigd blijft. Goed openbaar vervoer is belangrijk voor de leefbaarheid en mobiliteit in de gemeenten. De nieuwe dienstregeling wordt eind 2017 bekendgemaakt.

Cookieinstellingen