De Witte Tent staat weer zeven weken op Lauwersoog!

Foto: Persbericht

De Vereniging tot Kerkelijk Recreatiewerk in het Lauwersmeergebied is al sinds 1976 actief. Tijdens de zomerperiode organiseert de vereniging diensten en sing-ins voor vakantiegangers en inwoners van en rond het Lauwersmeergebied. De activiteiten vinden plaats in een tent op het terrein van Staatsbosbeheer achter de parkeerplaats van de Jachthaven aan het Noordergat. 

De Witte Tent is inmiddels een begrip en voor veel mensen onlosmakelijk verbonden met Lauwersoog tijdens de zomer. Jaarlijks bezoeken in totaal ruim 3000 mensen de diensten en sing-ins in de Witte Tent. Hieruit blijkt dat de Witte Tent duidelijk in een behoefte voorziet. Met name de laagdrempeligheid van de diensten en sing-ins spreekt veel mensen aan. De vereniging is opgezet vanuit kerkelijke gemeenten in de omgeving en ontvangt geen subsidies. Dankzij de financiële steun van omliggende kerkelijke gemeenten, de giften van bezoekers en niet te vergeten de hulp van vele vrijwilligers en bedrijven, kan de vereniging dit werk blijven doen.

Het koffiedrinken en elkaar ontmoeten na afloop is een vast onderdeel van het programma.

 

In 2017 is er wekelijks van 9 juli t/m 20 augustus elke zondag om 9.30 uur een dienst en om 19.30 uur een sing-in. De eerste sing-in van het seizoen wordt traditiegetrouw verzorgd door de Gospelgroep ‘Oir Choice’ uit Lauwersoog. Voor het eerst dit jaar zal Praiseband Revival uit Marum een sing-in verzorgen en werkt singer-songwriter Jildou Bakker met enkele eigen nummers mee aan een sing-in ‘Zingen op verzoek’. Een vast en gewaardeerd onderdeel van het programma is de koffie, thee en limonade na afloop of tijdens de pauze. De toegang en koffie zijn gratis, wel is er elke dienst en sing-in een collecte voor de onkosten. Ook wordt dit jaar weer een Pelgrimstocht georganiseerd onder begeleiding van ds. Herman F. de Vries.

Ook dit jaar staat er weer een Pelgrimstocht op het programma

 

Uitgebreide informatie over de vereniging staat op www.vkrwlauwersoog.nl.  De vereniging is ook te volgen op www.facebook.com/WitteTentLauwersoog. Bezoekers zijn ook deze zomer weer van harte welkom in de Witte Tent!

 

Het volledige programma is als volgt: (klik op programma om groter te maken)

Cookieinstellingen