Nieuw wagenpark voor Zeehondencentrum Pieterburen

Foto: Herman Spier

Op vrijdag 12 mei om 14.00 uur jl. vond de overdracht plaats van vier nieuwe auto’s door Noordlease aan het Zeehondencentrum Pieterburen. De in de huisstijl van het Zeehondencentrum gebrande Ford Transit, twee Fiat Doblos en een Toyota Hi-Lux worden ingezet voor het redden van gestrande zeehonden.

Met de nieuwe wagens kan het Zeehondencentrum veilig en gedegen de weg op. De voordelige lease-constructie met Noordlease zorgt er daarnaast voor dat de algehele kosten voor het rijden van de auto’s zo laag mogelijk zijn voor het Zeehondencentrum. Medewerker Marcel trakteerde de sponsors op een enthousiast verhaal over de zeehondenopvang.

De Fiat Doblos worden ingezet vanuit Pieterburen om gestrande zeehonden in het Noordelijk kustgebied op te halen. De Ford Transit is de ‘vrijlaat’ auto; deze wagen wordt ingezet bij het vrijlaten van zeehonden op het Wad. Hij is tevens voorzien van een trekhaak zodat de Experience Caravan van het Zeehondencentrum vervoerd kan worden naar plekken waar veel mensen samenkomen. Transit en caravan vormen samen een enorme eye-catcher op de weg. Zo ook een blik ín de caravan waar men alles leert over de zeehond en zijn natuurlijke leefomgeving Waddenzee Werelderfgoed.
De Toyota Hi-Lux wordt ingezet op het strand bij Noordwijk. EHBZ-er* Kees Kooijman is dagelijks onderweg om gestrande dieren te spotten en te vervoeren naar de opvang.

Dankzij sponsoring zijn de auto’s op maat gemaakt en voorzien van een ventilatiesysteem en een waterbestendige vloer met afvoer, nodig om de zeehonden goed te kunnen vervoeren.​

“We zijn ontzettend blij met de samenwerking met Noordlease, zegt Niek Kuizenga, directeur Zeehondencentrum. Ons wagenpark was drastisch aan vernieuwing toe. Zonder de samenwerking met Noordlease was het onmogelijk om dit te realiseren. Noordlease biedt ons de mogelijkheid ons werk op serieuze en toekomstgerichte wijze te kunnen doen. En bovenal veilig, want onze medewerkers zijn dag en nacht onderweg”.

*  EHBZ=Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren

De MarneNieuws maakte een filmverslag van deze belangrijke dag voor Zeehondencentrum Pieterburen.

 

Cookieinstellingen