Laatste speelronde clubs in De Marne

Spanning was er nog volop in de laatste speelronde voor drie clubs uit De Marne. Zaterdag ging FC LEO op bezoek bij GRC Groningen en moest het winnen om klassebehoud veilig te stellen. Zeester en VV Eenrum speelden voor een periode met kans op promotie naar de vierde klasse.

Hoe het de clubs allemaal verging leest u hier.

GRC GRONINGEN – ROWAN ROZEMA

FC LEO moest zaterdag op bezoek bij GRC Groningen. Er moest gewonnen  worden om handhaving in de 4de klasse te bewerkstelligen. En dat gebeurde. Het werd 6-2 voor de Noord-Groningers. Grote man aan de zijde van FC LEO was Rowan Rozema, die hoogstpersoonlijk verantwoordelijk was voor het half dozijn doelpunten van de Leensters.

(Foto: Linda van Vliet)

FC LEO stond bij rust nog achter met 3-2, nadat het twee keer een achterstand had weggewerkt. Na rust bracht Rowan Rozema zijn club voor de derde keer langszij, om daarna nog drie keer doel treffen. Zo wonnen de Leensters hun laatste wedstrijd van het seizoen,  is FC LEO ook volgend seizoen  vierdeklasser en is Rowan Rozema met 35 doelpunten topscorer van de vierde klasse C geworden.

(Foto: Rowan Rozema)

SC KOOTSTERTILLE – ZEESTER

Zeester moest winnen om de derde periode te pakken, maar ging met 6-3 onderuit in Friesland.

De Zoutkampers namen nog wel een voorsprong, maar stonden bij rust al met 4-2 achter. De thuisploeg liep kort na rust uit naar 6-2, waarna Vince van der Veen met zijn derde treffer van de middag de eindstand al na een uur spelen op het scorebord zette.

Ondanks het verlies kan Zeester met een 7de plek terugkijken op een fantastisch seizoen, waarin voetballend veel progressie is geboekt. Waar het in het begin van het seizoen nog ‘ploegen en zwoegen’ was, lieten de Zoutkampers na de winterstop zien met leuk aanvallend spel wedstrijden te kunnen winnen. Met Vince van der Veen, topscorer (35 goals) in de klasse, wist het team van coach Willem Pettinga het ver te schoppen in derde periode, maar vonden ze in Kootstertille hun Waterloo.

Voor volledig verslag (SC Kootstertille) klik hier.

VVSV ’09 – VVT

Zoals vorige week al was voorspeld heeft VVSV ’09 z’n laatste wedstrijd van het seizoen in stijl afgesloten. Op sportcomplex De Kleij werd VVT uit Twijzelerheide op een 4-2 nederlaag getrakteerd. Voor het team van trainer Jaap van der Ploeg scoorden Harm Klaver, Hans Steigstra, Rick Meijer en Wilfred Kooi.

Door de 3de overwinning van het seizoen zijn de Ulrumers met 13 punten op de voorlaatste plaats geëindigd. Alleen Jistrum (1 punt) deed het minder.

VV KLOOSTERBUREN – TYNAARLO

Zeer opmerkelijk was het gelijkspel van VV Kloosterburen op de laatste speeldag van de competitie en daar zag het heel lang niet naar uit. Halverwege de eerste helft had Kloosterburen een zekere 2-0 voorsprong genomen door doelpunten van Joost Gerdez en Jasper Wiersum, maar het was Tynaarlo dat vlak voor rust de schade terugbracht tot 1 doelpunt. Rond de 70ste minuut was het echter Bert Mennes die het verschil weer op twee bracht, 3-1. Toch wist Tynaarloo kort daarop te scoren, zodat het laatste kwartier weer spannend werd. De  twaalfde overwinning van het seizoen leek in de maak voor het team van coach Pieter Oosterhuis, totdat Tynaarlo in de slotfase nog de gelijkmaker wist te produceren, 3-3.

(Foto: Jan Gerdez)

VV Kloosterburen eindigt dit seizoen op de 8ste plaats, wat mede door het wisselvallig presteren tot stand is gekomen. 11 keer winst en 12 keer verlies, waarbij in beide gevallen soms ruime cijfers op het scorebord stonden. De jeugdigheid zal hierbij zeker een rol hebben gespeeld.

Vorig week was er zomaar nog de 1-5 zege bij Blauw Geel ’15, die daarmee het ‘zekere’ kampioenschap  verspeelde en dit nu in een beslissingsduel met Bedum op neutraal terrein moet uitvechten.

VVK – VV EENRUM

Eenrum, op bezoek bij VVK, verloor met ruime cijfers, waardoor de roodbaadjes, als vierde eindigend, overal naast grepen.

De thuisploeg ging er nu met de laatste periodetitel vandoor. De overwinning van de stadjers was volkomen terecht. Bij rust stond het slechts 2-1, waarmee Eenrum (kopdoelpunt Nick Rijzinga) goed weg kwam. Na de pauze behield VVK het beste van het spel, kwam op 3-1, maar zag de bezoekers via Milan Rutkowsky toch weer dichterbij komen.

Hierna ontstond er een twintigtal minuten overal op het veld veel ruimte en was het wachten op de ploeg die als eerste hiervan zou weten te profiteren. Dat werd VVK. Hierna geloofden de spelers van Eenrum er niet meer in en werd het uiteindelijk nog 7-2. Compliment voor scheidsrechter Goitzen Stelwagen uit Drachten, die onder alles rustig bleef en zeer goed begreep wat er op het spel stond.

Verslag en filmpje: VV Eenrum