Wilhelmina Leens brengt de zomer

Christelijke muziekvereniging Wilhelmina met percussionist Ido-Gerard Kempenaar sloten de Koningsdag zeer muzikaal af in een volle Andreaskerk.

Wilhelmina opende haar jaarlijks Oranjeconcert met strak ritmische muziek met het thema in de bassen. Dit thema van ‘Procession of the sorcerers’ werd uitgewerkt door zang van de muzikanten. Dat Wilhelmina ook kan zingen lieten ze verder horen in delen van het ontroerende stuk ‘A little prayer’ en in ‘The Gabriella’s song’.

Het schouwspel van percussionist Ido-Gerard op marimba, vibrafoon, triangel, tamboerijn en ander slagwerk was via een groot scherm goed zichtbaar. Samen met zijn virtuoos spel maakte dat grote indruk op het publiek wat zich uitte in een staande ovatie en daverend applaus.  Wilhelmina begeleidde Kempenaar in de werken; ‘Concertino for percussion and band’ en ‘A Tribute to Lionel’. Ook liet kempenaar het solowerk ; ‘Variété on a Japanese Earth Song’ horen en bracht wederom het publiek in vervoering.

Opvallend is het groot aantal jeugdleden dat meespeelt in Wilhelmina. Het jeugdorkest binnen Wilhelmina liet zich ook horen op dit concert en zelfs de leerlingen die nog maar sinds afgelopen januari les hebben van de eigen muziekdocent lieten horen dat ze al heel aardig mee kunnen blazen. Erg knap! Het jeugdorkest speelde werken uit verschillende werelddelen en muziekstijlen.

Zeker het vermelden waard is de uitvoering van het stuk ‘Canzona per Sempre’ welke Wilhelmina heeft laten componeren door Rob Goorhuis. Orkesten die dit werk ook besluiten aan te schaffen doneren 75% van de aanschafprijs aan KWF-kankerbestrijding.

De bestemming van Marco Borsato, Walking in the air (thema song van The Snowman) en Jurassic Park (thema song van de gelijknamige film) Wilhelmina liet horen van alle markten thuis te zijn.

Als afsluiter nam Wilhelmina het publiek mee naar het tropisch strand van Copacabana. Het publiek zag zacht wuivende palmbomen compleet met danseressen. Zo werd het toch nog zomer op Koningsdag 2017.

In het filmpje een gezongen parafrase (eigen bewerking) uit “A Little Prayer”.

Tekst en filmpje: Klaas van Huis en foto’s Rolf Hulsebos (waarvoor dank)

Cookieinstellingen