Koningsdag Ulrum, ouderwetse gezelligheid in modern jasje

Foto: DeMarneNieuws

Commissie Koningsdag Ulrum had vandaag voor een leuk, gevarieerd programma gezorgd en de activiteiten zo ingedeeld dat e.e.a. bij slecht weer naar binnen verplaatst kon worden.

Een wijs besluit, want de dreigende wolken, buitjes en lage temperatuur maakte het er buiten niet aangenamer op.

Hans, van de commissie, is rond het middaguur al bezig met het neerzetten van een aantal wasmachines naast eetcafé Neptunus. “Nee, die zijn niet om een wasje te draaien als de kleding van de kinderen vuil worden, ze zijn voor het Ollerommer kampioenschap wasmesien schaiten dat vanmiddag gehouden wordt, haha.”

In het gezellige eetcafé Neptunus is de bar rond het middaguur redelijk gevuld. Aan een aantal gezichten te zien is er ook ergens Koningsnacht gevierd. Twee EHBO-ers zitten te wachten tot de festiviteiten gaan beginnen. In de hoek nemen dames van de organisatie de ingevulde aanmeldingsformulieren in ontvangst, het ziet er allemaal ouderwets gezellig uit.

Tegen één uur stromen de kinderen binnen, sommigen met een papa of mama, sommigen alleen, dat kan hier gewoon nog. Het is echt opvallend hoeveel deelnemertjes er zijn en ze hebben er zin in.

Voor de kleinsten is er ‘levend ganzenborden’ in een loods bij de kerk en voor de iets oudere jeugd is er een checkpoint-hike in- en om Neptunus.

Eén van de EHBO-ers heeft zich omgekleed in een witte laborantenjas en gaat proefjes doen in een zaaltje beneden. De kinderen vinden het prachtig om mee te helpen en kijken verbaasd als gel door toevoeging van zout vloeibaar wordt. Dergelijke proefjes zijn leuk om te doen en zijn te vinden op proefjes.nl.

Buiten zijn de kinderen druk met allerlei ingewikkelde spelletjes, ze genieten er zichtbaar van. 

Langzaam verdwijnen de dikke wolken en komen er meer zonnestralen, gelukkig, de Koningsdag commissie verdient dat, het is echt heel erg gezellig in het kleine Ollerom.

De MarneNieuws maakte een sfeerreportage van de festiviteiten en sprak met Hans van de Koningsdag Commissie.

Interview: Cees van de meent

Film en montage: Douwe Jelle Titsing

Cookieinstellingen