Koningsdag Eenrum op gezellige Molenplein

Foto: DeMarneNieuws

De driekleur bij ‘blauwe deuren’ in de toren, de vrolijk draaiende, versierde molen en spelende kinderen op de parkeerplaats van Abrahams Mosterdmakerij en Restaurant: Koningsdag in het gezellige Eenrum.

Na de optocht met versierde fietsen, karren en andere voertuigen namen de Koningsdag-vierders bezit van de parkeerplaats. Kleden werden uitgelegd en overtollig, of speelgoed waar je niet meer mee wilt spelen omdat je al te groot bent, geëtaleerd om te verkopen aan jongere dorpsgenootjes. Andere kinderen spelen op het springkussen of bakken koekjes in de molen. Een aantal heeft cupcakes gebakken en/of versierd en spelen in afwachting van de prijsuitreiking gezellige spelletjes.

De ouderen kijken vanaf het terras naar het vrolijke, kleurrijke tafereel en genieten van hun kinderen, (klein)- kinderen, buurkindjes of zomaar een jongetje dat op de grond ligt te spelen met zijn autootje.

Vele spullen gingen van de hand en de kleine handelaren telden tussen de verkopen door regelmatig hun omzet.

Verder kon er worden gesjoeld en worden gespeeld in de opblaasbare ‘voetbal-springkussen’, of hoe het ook heten mag. De kinderen vermaakten zich in ieder geval en daar gaat het om.

Voor de lekkerbekken en bakliefhebbers konden koekjes en stokbrood worden gebakken……en opgegeten.

Tegen half vier werd de vrijmarkt afgesloten en was er muziek voor jong en oud op het plein.

Koningsdag Eenrum was fris, af en toe nat, maar heel erg gezellig.

Film en montage: Douwe Jelle Titsing

Cookieinstellingen