Ontwikkelingen in Lauwersoog

Foto: Monique Messchendorp

Na de zomervakantie is aannemer Heuvelman Ibis gestart met Lauwersom fase 2: het wandelpad langs jachthaven Noordergat en de aanleg van een drijvende passantensteiger.

Betonpad

Het betonpad ligt er inmiddels en ook het hekwerk is geplaatst. Ability gaat binnenkort bomen en struiken aanplanten en een laag hekwerk van kastanje plaatsen. Het hoge hekwerk langs de jachthaven wordt aangekleed met beplanting.

Er komen twee nieuwe trappen bij de dijk omhoog. Eén vanaf het pad bij de jachthaven en de tweede trap is ter hoogte van restaurant Visser Vis ontworpen. Bij de aanpak van de N361 wordt een duidelijk herkenbare oversteek tussen deze trappen gemaakt.
Vlonderpad

Eind oktober bracht de projectgroep een bezoek aan sociale werkvoorzieningsbedrijf Wedeka in Ter Apel. Zij hebben het vlonderpad gemaakt en zijn nu druk bezig met
het maken van de drijvende steiger.Bij het vlonderpad dat deze zomer is opgeleverd groeide er riet tussen de liggers door. Dat is inmiddels verholpen. Onder de houten liggers zijn platen gemonteerd zodat het riet er niet meer tussendoor komt.

Straatmeubilair

Dit jaar nog wordt er langs de route robuust straatmeubilair geplaatst. Er komen twee picknickbanken en vier zitjes. Twee van die zitjes krijgen een rugleuning, daar is
tijdens de schetssessie van vorig jaar november om gevraagd.

Lees ook: http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/7740/kadeverlenging-haven-lauwersoog-van-start/

Cookieinstellingen