Warm onthaal Sinterklaas in Pieterburen

Foto: publiek domein

Zaterdag 28 november was eindelijk de intocht van Sint Nicolaas in Pieterburen. Het was prachtig weer en het zonnetje scheen vrolijk. De Sint kwam op een grote gevlekte schimmel naar het waddendorp, met in zijn gevolg vier Pieten.

Op het Pieterplein troffen ze de kinderen en ouders, die al in spanning stonden te wachten. De Sint stapte heel voorzichtig van zijn paard af, want hij was een week eerder in Eenrum gevallen.Gelukkig ging het allemaal goed. Gezamenlijk liepen ze de laatste meters naar het dorpshuis. Op de oprit hing een groot spandoek om het gezelschap te verwelkomen. Ook van binnen was het dorpshuis helemaal in de sfeer van de sinterklaas ingericht.

sint pburen

Na een kort welkomstwoord van de voorzitter, kon het feest losbarsten. Liedjes, spelletjes, muziek, dansen en nog veel meer. Verschillende kinderen traden ook op voor Sinterklaas of zongen een eigen liedje.Daarna konden alle kinderen gaan knutselen aan de knutseltafels. Iedereen vermaakte zich opperbest.

sint pburen2

Sinterklaas vond het moeilijk om aan het einde van de middag weer te vertrekken. Maar zoals iedereen weet, is er in deze periode voor de Sint en Pieten veel werk te doen. Ze moeten dit weekend in ieder geval nog heel veel schoentjes vullen.

 

 

Cookieinstellingen