Het was me het weekje wel weer

Champagne bottle and cork
Foto: Openbaar domein

Little hommies

Toch, in het klein was het wel weer een interessante week.  Om het onthullen van de nieuwe naam van ons aller oude en doffe BMWE-gemeente kleur en fleur bij te zetten, had men bedacht een aantal kinderen van de Brunwerdschool   te betrekken bij de onthulling van de naam Het Hogeland. De jeugd heeft de toekomst, immers, en daarom mochten de kinderen mee doen een toast uit te brengen.  Met de vier burgemeester, natuurlijk. Oeps, daar viel een mevrouw alles en iedereen in de rede: de kinderen mochten dat niet drinken! Per ongeluk hadden de little hommies geen kinderchampagne gekregen, maar gewone Franse superbubbelwijn.  Gelukkig werd de situatie snel recht getrokken.

Engeltje

In de gauwigheid kon uw man ter plekke niet gewaar worden wat de vier burgemeesters in het glas hadden.  Een Pommery Brut royal? Voor 9,99 bij de AH. Bescheiden van smaak, hadden we de vier burgemeester wel een Moët & Chandon Brut impérial gegund – in de aanbieding voor 60 euro wat niet veel is voor een bubbels  met een opdronk alsof een engeltje op je tong plast. Vele, vele voorlichter(essen) ter plekke, graag meer oog voor dergelijke details.

Kloofproza

De raadsleden van De Marne moesten zich buigen over een stuk over de WMO. Een stuk zo pittig als een soeplepel sambal, qua leesbaarheid. Of zoals VVD-raadslid A. Waal-Van Seijen het zei: ‘Technisch is het niet te lezen. Ik verwijs naar pagina twee, dat is toch lachwekkend om te lezen.’ Ja, daar zit wat in. Wethouders, let toch op de begrijpelijkheid uwer proza. Anders ontstaat er een kloof tussen politici en raadsleden.  En dát willen we toch niet. Ach ja, laten we een wethouder gewoon het krediet geven één keer per jaar betonproza aan de raad te mogen voorleggen.

Tekst: Berto Merx

Reacties