SpringEenrum pakt uit bij jubileumviering

Foto: Spring Eenrum

SpringEenrum viert komende editie haar twintig jarig bestaan. Het muzikale evenement, dat in 1997 werd opgericht om de leefbaarheid in Eenrum ietwat op te krikken, is uitgegroeid tot een groot tentfeest waar bezoekers ieder jaar weer reikhalzend naar uitkijken. Daarom heeft het bestuur dan ook haar uiterste best gedaan een zo feestelijk mogelijk programma neer te zetten.

Dat het lastig is om het programma groots en uniek te maken, heeft het bestuur regelmatig ondervonden. “Toch is het dit jaar gelukt om een grote artiest naar Eenrum te halen waarvan we kunnen zeggen dat het optreden zijn primeur zal zijn in Eenrum. Daar zijn we dan ook heel erg trots op!’, aldus voorzitter Thomas Benes. Het gaat om niemand minder dan Frans Duijts, beter bekend als vertolker van het nummer “Jij denkt maar dat je alles mag van mij” (filmpje). Het bestuur probeerde de artiest, geboren in Tiel, al eerder naar Spring te halen, maar slaagde hier niet eerder in. ‘Met Pasen was Frans Duijts nooit beschikbaar in verband met zijn privéleven. Blijkbaar is er iets veranderd, want nu komt hij wel’, aldus de voorzitter.

Naast Duijts wordt de zondagavond in deze jubileumeditie opgevuld door feestact Het Feestteam, coverband PPM en The Dirty Daddies. Zowel de mannen van Het Feestteam als de stoere badboys van The Dirty Daddies zijn geen onbekende voor SpringEenrum. Vorig jaar wisten de in wit geklede gasten de tent nog compleet op hun kop te zetten. Coverband PPM is tijdens de 20e editie van SpringEenrum een nieuwkomer. Volgens hun eigen website is de band erg veelzijdig in hun muzikale repertoire, waarbij ze als nieuwigheid hebben dat bezoekers een verzoek aan kunnen vragen via sms. Zoals ze zelf zeggen, is hun motto: ‘What you see is what you get.’ Misschien een leuke bijkomstigheid voor de mannelijke bezoekers: de band heeft dit jaar eens een leadzangeres!

 

Naast ons traditionele feest van de zondag, wordt er voor de derde keer op rij weer een Ainrommer Oavend georganiseerd. Opnieuw is het bestuur tevreden over vorig jaar, waardoor de beslissing om de avond voor een derde maal te organiseren, snel gemaakt was. ‘We kiezen dit jaar voor hetzelfde concept, alleen de artiesten verschillen van vorig jaar’, zegt Benes. Dat betekent dat er ook op de Daarde Ainrommer Oavend vier artiesten op zullen treden. De tent zal opgeschrikt worden door optredens van dweilorkest De Útlopers uit Sneek, het Ainrommer shantykoor en zangeres/ entertainer Gré Parelmoer. Opnieuw zal de avond afgesloten worden met een spetterend optreden van feestorkest Butterfly. Net als voorgaande jaren zal de feesttent opgewarmd zijn bij binnenkomst en staan de biertafels weer voor u klaar om er een mooie avond van te maken! Tot 15 en 16 april 2017!

Reacties