‘Turkse’ hackers leggen website Werkplein Ability plat

Foto: werkplein/ability

De website van Werkplein Ability is vrijdag enige tijd uit de lucht geweest. Oorzaak, een aanval van ‘Turkse’ hackers.

’s Ochtends  was de pagina vervangen door een ‘Turkse’ boodschap. Toen de websitebeheerder de hack ontdekte is de site direct offline gehaald, waarna de beveiligingslek werd gedicht. De site bleef offline, totdat de beveiliging was verbeterd door de beheerders.

Privacyprobleem?

Er is geen privacygevoelige informatie, zoals persoonsgegevens, vrijgekomen volgens plaatsvervangend directeur Ernst Ottens van Werkplein Groningen.

Boodschap van de hackers

Op de site prijkte vanochtend een foto te zien van Turkse vlag en het mausoleum in Ankara van Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van de Republiek Turkije.

In het Engels was daaronder de volgende tekst te lezen: ‘Jullie Nederlanders denken dat wij niets doen, maar dat hebben jullie verkeerd. Wij vergeten nooit wat jullie ons hebben aangedaan. We sterven een keer, maar zijn duizenden keren herboren’. Op de achtergrond speelde Turkse muziek.

Werkplein Ability is een samenwerkingsverband van de vier BMWE-gemeenten: Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond. Werkzoekenden uit deze vier gemeenten kunnen zich bij deze instantie melden.

Reacties