Koerstijd: zaterdag Ronde van Groningen door Het Hogeland

Foto: publiek domein

Zaterdagmiddag zoeft het peloton van de Ronde van Groningen weer door Het Hogeland. Na de start om 12.00 uur in Uithuizermeeden slaan de 140 elite renners bij Rasquert af naar Pieterburen door de dijkdorpen naar Lauwersoog.

Via Zoutkamp, Leens denderen ze over de smalle Trekweg naar Warfhuizen waar ze rond 13.30 moeten doorkomen, richting Aduard.

In de trainingswedstrijd gisteren op de wielerbaan in Groningen – zie video –  was wel wat te zien van de staat van de noordelijke cracks. Patrick van der Duin uit Roden moet men in de gaten houden. De jonge renner die naar een lange periode van rust in het peloton is terug gekeerd, is een gevaarlijke buitenstaander, zeker met Rick Ottema bij zich die vorig jaar tweede werd. Het noordelijke team NWVG Fila staat met goede renners aan de start: Jos Harms en Adrie Lindeman hebben eerder uitstekend in deze ronde gepresteerd. Björn Bakker liet zich twee weken geleden goed zien in de Ster van Zwolle.

En nog een klein detail: Peter Merx, de Kolibri van Warfhuizen, schreef eerder de Ronde van Winsum op zijn palmares, rijdt met rugnummer 101.

De koersverwachting: er staat noord-westen wind op de Buienrader. Dit betekent dat tot Lauwersoog de wind scherprechter zal zijn. En daarna tot de keer bij Warfhuizen met de wind in de rug op de binnenweggetjes zeer hard gekoerst wordt en het gras in de bermen zeer veel schade zal lijden.

Tegen kwart over vier draaien de renners nog een plaatselijke ronde van 11 kilometer bij de finishplaats Uithuizen waar de bloemen, de zoen en het prijzengeld wachten.

Reacties