Zeehondencentrum Pieterburen wil SOS Dolfijn redden

Foto: DeMarneNieuws

Zeehondencentrum Pieterburen en SOS Dolfijn gaan samen de mogelijkheden onderzoeken om de laatstgenoemde een gezonde toekomst te geven. SOS Dolfijn heeft per 1 januari 2017 geen locatie meer voor haar opvangactiviteiten, omdat zij besloot niet meer in het Dolfinarium in Harderwijk gevestigd te willen zijn.

Beide partijen gaan samen vanuit Pieterburen onderzoeken op welke wijze er een duurzame en gezonde toekomst gegeven kan worden aan de kennis en expertise die SOS Dolfijn in de afgelopen jaren heeft opgebouwd.

ZEEHONDENCENTRUM PIETERBUREN is een van de oudste en beste opvangcentra voor zeezoogdieren ter wereld. Op de campus van Pieterburen wonen en werken tal van internationale vrijwilligers en onderzoekers. Zij zien een gezonde zeehond als graadmeter van een schone zee.

SOS DOLFIJN vangt sinds 1967 walvisachtigen op. Het opvangcentrum is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een modern en goed uitgerust dolfijnenziekenhuis waar werknemers met passie en deskundigheid 24 uur per dag klaar staan om dieren die op de stranden van Nederland en omringende landen aanspoelen te redden. Het opvangcentrum van SOS Dolfijn is het enige opvangcentrum voor  gestrande walvisachtingen in Noord-Europa. De activiteiten hebben sinds het begin plaatsgevonden binnen het Dolfinarium in Harderwijk. Per 1 januari 2017 heeft SOS Dolfijn definitief afscheid genomen van Harderwijk.

In Pieterburen werkt een team van mensen die dezelfde doelstellingen nastreven en dat met overeenkomstige passie doen.

Reacties