Vooraanstaand milieukundige overleden

Foto: vdvdesign.net

Vandaag werd prof. mr. Kees Lambers in Winschoten ten graven gedragen. Hij overleed op 25 januari. Kees Lambers was een van de grondleggers van het milieurecht in ons land.

Hij werd geboren in 1945 in Rotterdam als zoon van een hoogleraar economie. Halverwege de jaren zeventig werd hij benoemd als wetenschappelijk medewerker de juridische faculteit van de Groninger universiteit. Hij werkte daar mee aan de ontwikkeling van het milieurecht.

In 1980 werd hij voorzitter van de Waddenvereniging. En als zodanig gaf hij leiding aan een zeer invloedrijke lobby-club die zich om het wel en wee van het Wad bekommerde. Hij was voorzitter van de Werkgroep Eemsmond  en de Stuurgroep Evaluatie Milieugevaarlijke Stoffen. Het voorzitterschap van de Waddenvereniging  legde hij in 1982 neer vanwege zijn academische loopbaan.

Tot 2002 was hij hoogleraar milieurecht in Groningen. Hij was gehuwd met de enkele jaren geleden overleden politica Ineke Lambers-Hacquebard die voor D66 staatssecretaris voor volksgezondheid en milieuhygiëne was van 1981 tot 1983.

Kees Lambers wordt op de Natuurbegraafplaats Reiderwolde in Winschoten begraven. 

Reacties