Overige clubs gemeente De Marne

Zeester won zaterdag en pakte daarmee de eerste punten in de vijfde klasse B. In Feerwerd werd met 1-0 van VV Ezinge gewonnen. VV Kloosterburen ging onderuit in Warffum. Het team van trainer Pieter Oosterhuis werd met 3-1 huiswaarts gestuurd. Hoe de overige clubs het hebben gedaan leest u hieronder.

Eenrum – Farmsum

Onder prima omstandigheden speelden Eenrum en Farmsum hun derde competitiewedstrijd. Opnieuw kwamen de laatkomers bedrogen uit. Stond het twee weken geleden na vier minuten reeds 2-0, nu werden de doelpunten in dezelfde tijdspanne eerlijk verdeeld. Een breedtepass werd door Farmsum onderschept en daarna simpel door Jan Bisschop tot doelpunt verwerkt: 0-1. Kort daarna liet de doelman van de bezoekers een ogenschijnlijk niet al te moeilijke bal los, waarop Michel Maggi attent met een wippertje reageerde: 1-1.

Nadat de roodbaadjes tal van kansen onbenut hadden gelaten mocht Nick Rijzinga na ruim een half uur aanleggen voor een vrije trap die, licht getoucheerd door een verdediger, doel trof. Na de pauze doelpuntte de thuisploeg opnieuw (slechts) twee keer, waarmee de tegenstander een afstraffing bespaard bleef. Adem Secer en Siebrand Solinger –nadat Michel Maggi in dezelfde aanval beide palen had getest- waren succesvol.

VVSV ’09 – Velocitas 1897

De euforie na de seizoensopening van VVSV ’09, 1-4 bij Ezinge, zal inmiddels al wel een beetje zijn getemperd. Zeker na afgelopen zaterdag, toen de ploeg van trainer Jaap van der Ploeg in eigen huis met 7-0 werd afgedroogd door Velocitas 1897. De thuisploeg kende een dramatische start en stond binnen vijf minuten al met 2-0 achter. Dit bleef het tot het laatste half uur aanbrak. Daarin wisten de gasten nogmaals 5 keer te scoren, waardoor de Stadjers met 0-7 in de auto weer richting Stadspark gingen.

De Lauwers – FC LEO

FC LEO nam in Warfstermolen in de 9de minuut de leiding tegen De Lauwers door een rake kopbal van Rowan Rozema. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg langszij. Met 1-1 werd er ook gerust. Vijf minuten voor tijd kwamen de Friezen op voorsprong en leken de drie punten in eigen huis te houden, maar het was Rick Schuttenbeld die een punt veilig stelde voor het team van trainer Gerke Kersaan, door in de blessuretijd de 2-2 tegen de touwen te werken.