Spitsen maken verschil bij Warffum-Kloosterburen

VV Kloosterburen verloor zondagmiddag in Warffum van de plaatselijke hoofdmacht. Het verschil zat hem in de voorwaartsen; Warffum beschikt over 3 spitsen die volgens Kloosterburen-trainer Pieter Oosterhuis te goed zijn voor de 5de klasse. Of dat zo is moet de rest van het seizoen nog uitwijzen, maar vandaag maakten ze echter wél het verschil.

De gasten begonnen niet scherp aan de wedstrijd en keken dan ook al na 2 minuten tegen een achterstand aan. Een afgeslagen corner van Joey Peerbolte werd slecht weggewerkt, waarop Gert-Jan Dijkhuizen de bal ineens op de pantoffel nam en van een metertje of 20 raak schoot, 1-0. Hierna ging het spel op en neer, waarbij Warffum de meest gevaarlijke ploeg bleef. Met name de ‘ploeterende’ spitsen Gert-Jan Dijkhuizen en Robbert Bos bleken een plaag voor de ‘Kloosterboeren’. De gasten hadden echter mazzel dat Bos totaal geen oog had voor medespelers, zichzelf vaak in een moeilijke positie dwong en vervolgens uit een onmogelijke hoek doel probeerde te treffen. Binnen 10 minuten had Warffum al in veilige haven kunnen zijn, maar deed dat dus niet. Kloosterburen kreeg kort daarna de kans op de gelijkmaker toen Joost Gerdez oog in oog met doelman Rodney Ritsena faalde.

Dijkhuizen op de huid gezeten
Dijkhuizen kort op de huid gezeten

Het spel speelde daarna voornamelijk af op het middenveld, waarbij over en weer veel kleine overtredingen werden gemaakt. Na twintig minuten verdubbelde de thuisploeg dan eindelijk de score. Het was captain Peerbolte die met een schitterende pass de diepgaande Bos bediende, die de bal met de punt van de schoen langs de uitkomende doelman Sander Adema van Kloosterburen werkte, 2-0.

Hierna wilde Bos meer en zag vanaf dat moment geen medespelers meer staan en zorgde er persoonlijk voor dat goede mogelijkheden om zeep werden geholpen. Hierdoor werd er slechts met 2-0 gerust.

Robbert Bos
Robbert Bos

Kort na rust was het Gert-Jan Dijkhuizen die de gastheren op 3-0 had moeten zetten, maar de spits handelde in vrij positie te gehaast en schoot daardoor recht op ‘Klooster’-doelman Adema. “Ik moet niet hoeven nadenken” was de verklaring van Dijkhuizen achteraf. Twee minuten kreeg Marco Bos een niet te missen kans na de enige vloeiende aanval van de wedstrijd, alleen schoot de middenvelder net naast.

Na een klein uur was het dan weer de beurt aan Robbert Bos van Warffum. De spits werd over de rechterkant weggestuurd, waarbij hij voor de zoveelste keer voor eigen succes ging. Een paar meter voor de achterlijn besloot hij om maar weer eens op doel te schieten. De bal belandde op de buitenkant van de paal. Een lekker geluid, maar een balletje breed op de meegesnelde en voor het doel vrijstaande Dijkhuizen zou een zeker doelpunt zijn geweest.

Hierna kreeg Kloosterburen nog een paar kansjes. Zo was het eerst Bart Korhorn, die z’n lobje net naast de verkeerde kant van de paal zag gaan, ‘vergaten’ 4 spelers een hoekschop van Joost Gerdez binnen te werken en zag die zelfde Gerdez een prima genomen vrij schop door Warffum-sluitpost Ritsema net onder de lat weggetikt worden.

Ritsema redt stijlvol

Een kwartier voor tijd werd het dan toch eindelijk 3-0. In de ogen van de aanhang van de gasten ging hier een overtreding van Warffumer Robbert Bos aan vooraf in het duel met Marco Bos. Scheidsrechter Haas zag er niets in, waardoor Bartel Klinkhamer alleen op doelman Adema af mocht gaan en beheerst binnenschoot.

Hierna was het Robbert Bos die namens de thuisploeg nogmaals op doelman Adema stuitte, waar dit keer twee spelers, Dijkhuizen en Klinkhamer, klaar stonden om binnen te schieten.

Zes minuten voor tijd kreeg Kloosterburen de beste kans om te scoren. Vanaf de stip mocht Bert Mennes aanleggen, nadat Juan Bello de bal per ongeluk tegen z’n arm had gekregen in de eigen ’16’. De jonge Warffumer kreeg daarvoor ook nog eens een gele kaart, z’n tweede, zodat hij met rood eraf ging. Vanachter de omheining zag hij hoe de aanvoerder van Kloosterburen de bal hard en hoog over het doel joeg.

Toch zouden de gasten nog scoren. In de allerlaatste minuut loste Peter Reitsma een schot dat door doelman Ritsema onder uit de hoek werd geranseld, maar het was Marcel Remijn die er als de kippen bij was en de eretreffer tegen de touwen werkte en daarmee de eindstand op 3-1 bepaalde.