We zijn tenslotte Nederlanders: Perioden met zon, later kans op een stevige onweersbui

Foto: Monique Messchendorp

Vanochtend zijn er vooral in het midden en noorden wolkenvelden en het is vrijwel overal droog. In de middag schijnt op veel plaatsen de zon. Later in de middag, maar vooral in de avond kunnen er enkele stevige regen- en onweersbuien tot ontwikkeling komen. Bij de buien is er kans op hagel, zware windstoten en veel neerslag in korte tijd. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 23°C op de Waddeneilanden tot 32°C in het zuidoosten. De noordoost- tot oostenwind is overwegend matig.

Komende nacht nemen de buien af en klaart het hier en daar op. Plaatselijk kan nevel ontstaan. Het wordt een zwoele nacht met minima rond 19°C. De zwakke tot matige wind draait naar richtingen tussen oost en zuid.

Zondag overdag schijnt de zon van tijd tot tijd en is er een regen- of onweersbui mogelijk, vooral in het oosten in de middag. De temperatuur loopt op naar 23°C in de kustgebieden tot ca. 29°C in het oosten en zuidoosten. De zwakke tot matige wind draait in de loop van de dag via zuidwest naar west en neemt in de middag toe, landinwaarts naar matig, langs de kust en boven het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6 Bft. (Bron: KNMI)

Reacties