Dorpshuis Schouwerzijl krijgt 15.000 euro subsidie

Foto: Oranjefonds

Het Dorpshuis in Schouwerzijl wordt flink aangepakt. Met een subsidie van 15.000 euro van het Oranje Fonds, naast een al eerder verleende subsidie uit het fonds ‘Elk dorp een duurzaam dak’ ,  is het mogelijk om het Dorpshuis duurzaam en toekomstbestendig te maken.

De inwoners van Schouwerzijl moeten zelf ook de handen uit de mouwen steken om het project te realiseren. Het totale plan voorziet onder andere in een nieuw dak, betere isolatie, zonnepanelen, een energiezuinige verwarmingsinstallatie en een vernieuwde toiletruimte met een betere toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Met deze verbeteringen kan het Dorpshuis weer jaren mee. Dat zal ook nodig zijn nu de komende tijd een groter beroep moet worden gedaan op onderlinge solidariteit. Het Dorpshuis heeft daarin een belangrijke plaats.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.3000 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Cookieinstellingen