SpringEenrum krijgt in 2016 een vervolg

Foto: SpringEenrum

De voorverkoop is begonnen: SpringEenrum krijgt in 2016 een vervolg. Na het doorslaande succes van de eerste Ainrommer Oavend heeft het bestuur van SpringEenrum besloten om de komende editie opnieuw twee avonden te organiseren.

SpringEenrum 2016, dat zal plaatsvinden in het Paasweekend op 26 en 27 maart, heeft voor beide avonden weer een gevarieerd programma rond weten te krijgen. Op de traditionele zondagavond zullen zanger George Baker, feestact Snollebollekes en bands Melrose en The Dirty Daddies hun muzikale talenten in de feesttent ten gehore brengen.

Vroeg met de organisatie

‘We zijn dit keer extreem vroeg met het rondbreien van het programma, vergeleken met voorgaande jaren. Hoe het komt, weet ik niet maar prettig is het wel!’, aldus voorzitter Thomas Benes. De bestuursleden van SpringEenrum konden dit jaar met een gerust gevoel op vakantie. Wel heeft het even geduurd voordat de organisatie eruit was welke artiesten er geboekt moesten worden. ‘Het concept van één hoofdact, een band en twee feestacts lijkt wat uitgemolken. Het wordt steeds lastiger een grote, bekende artiest te boeken die nog te betalen is. Daarom gooien we het dit jaar over een andere boeg!’, zegt Benes.

Via Facebook de mensen bereiken

‘Opnieuw hebben we ons publiek via Facebook gevraagd wie zij graag op het podium willen zien tijdens onze komende editie. Wat we veelvuldig voorbij zagen komen, was de naam van Melrose. Daar waren we erg blij mee!’, zegt Benes. Melrose was namelijk één van onze eerste eigen ideeën. Toch was het lastig kiezen omdat ook de naam van The Dirty Daddies veel voorbij kwam tijdens de vergaderingen. ‘Daarom hebben we besloten beide bands te boeken. We konden niet kiezen. Wij denken dat de Eenrumers het geweldig gaan vinden!’, volgens de voorzitter. De keus voor een feestact ging wat stroever. Veel namen zijn de revue gepasseerd en vaak kwam het bestuur uit bij namen die al eerder te gast waren geweest op SpringEenrum. Snollebollekes is een act die momenteel veel bekendheid geniet onder het jongere publiek. Zanger Rob Kemps uit het Branbantse Best scoorde onder andere hits als ‘Vrouwkes’, ‘Snollebollekes’ en ‘Lekker likkie’.

Bands

Melrose is geen onbekende in Eenrum. Eerder wist de band het Eenrumse publiek al te vermaken. De keus voor deze vijfkoppige band was daarom snel gemaakt. The Dirty Daddies zullen hun naam in Eenrum nog waar moeten maken. Toch heeft het bestuur daar alle vertrouwen in. ‘Deze jongens worden dé festivalact van 2015 genoemd. Ze zullen komende zomer gaan groeien en dan zijn wij alleen maar trots dat we deze band naar Eenrum hebben weten te halen!’, aldus Thomas Benes. The Dirty Daddies gooien werkelijk alle mogelijke hits in de dirty blender. Verwacht onder andere stevige rocktracks van AC/DC, Bon Jovi en Europe, kampvuur knallers van Oasis tot Mumford & Sons, glijders van Wham naar Bryan Adams en natuurlijk de heetste dancehits van het moment. Natuurlijk zullen de vuur- en lichtshow, CO2 kanonnen en stortvloed aan confetti niet ontbreken. Ten slotte zal George Baker het podium betreden. Met de keuze voor deze zanger hoopt de organisatie ook voor de oudere gerenatie een leuke artiest in huis te hebben gehaald. Maar ook de jeugd zal mee kunnen zingen met de dertigjaar oude hit ‘Una Paloma Blanca’. In zijn veertigjare loopbaan heeft deze zanger zoveel hits en albums tot stand gebracht dat er voor één ieder wat tussen zal zitten!

Ainrommer Oavend

De zaterdagavond, ook wel tot de Ainrommer Oavend gedoopt, bleek vorig jaar een groot succes. Dit heeft ertoe geleid dat het bestuur heeft besloten opnieuw deze bonte avond te organiseren. Vooral het dweilorkest uit Sneek, de Putkapel, en feestband Butterfly worden nog vaak genoemd als men het over de eerste Ainrommer Oavend heeft. Vandaar dat zij tijdens de editie van 2016 opnieuw te gast zullen zijn. Om het feestje muzikaal compleet te maken, zullen ook piratenkoor Doekegat uit Uithuizermeeden en zanger Sijtse Scheeringa, onder andere bekend van zijn lied ‘Mien olle puch’, hun opwachting maken. ‘Al met al zal de zaterdagavond genoeg muzikale variatie bieden waardoor zowel jong als oud zich goed kan vermaken. Opnieuw zullen er voldoende zitplaatsen gecreëerd worden omdat het een feest moet zijn waar een ieder zich moet kunnen vermaken!’, aldus de voorzitter.

Cookieinstellingen