Bijzondere 26ste Halve Marathon Lauwersoog – Ulrum

Zo’n 400 lopers stonden gisteren, 30 juli, aan de start in Lauwersoog om de 26e Halve Marathon Lauwersoog – Ulrum te lopen. De deelnemers kwamen uit het hele land en zelfs daarbuiten. Een evenement waar jaarlijks honderden deelnemers aan meedoen en waar de hele omgeving bij betrokken is als vrijwilliger of sponsor. Een feest voor lopers en dorpen, met muziek langs de route en veel enthousiaste vrijwilligers. Dit jaar georganiseerd door een nieuw jong bestuur.

hm4 kor

‘Diep respect voor de heer Hendrik Nienhuis (1936) die de halve marathon in ruim 2.37 minuten heeft gelopen en volgens mij op 1 na alle halve marathons heeft gelopen. Kortom hij heeft zijn zilveren halve marathon gelopen’, schrijft wethouder Kor Berghuis op zijn Facebookpagina. En dat klopt inderdaad. Nienhuis, de oudste deelnemer, liep dit jaar voor de 25ste keer mee, dit keer met rugnummer 232. Vorig jaar kon hij er door omstandigheden niet bij zijn.

hm3 kor

De 38-jarige oud Ulrumer Betthilde Oldenhuis (rugnummer 695) rende gisteren ook mee. Dat deed ze voor Kika (Kinderen Kankervrij). Ze liep om haar schoonzus, broer en nichtjes een hart onder de riem te steken. De familie heeft de laatste jaren veel te verduren gehad. Oldenhuis, die momenteel in Zuid Korea woont, wil de kinderen die tegen kanker vechten op deze manier steunen. Ze haalde een tijd van 2.10 minuten.

hm6 betthilde

hm7 betthilde

Lees ook:

Oud Ulrumer Betthilde rent Halve Marathon Lauwersoog – Ulrum voor KikA

Uitslagen 26e editie halve marathon 2016

 

https://twitter.com/KorBerghuis/status/759446888886235136?lang=nl

Cookieinstellingen