Spectaculaire opening kade haven Lauwersoog, nu het Westgat nog

Gedeputeerde Henk Staghouwer van de provincie Groningen heeft zaterdagmiddag de gereconstrueerde haven van Lauwersoog officieel in gebruik genomen.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt in de haven van Lauwersoog en is er voor circa 4 miljoen euro geïnvesteerd in de infrastructuur van de haven van Lauwersoog. De provincie Groningen maakte de werkzaamheden mogelijk door het verstrekken van een subsidie van circa 3 miljoen euro. Daarvoor zijn nieuwe steigers gebouwd, kan er beter geladen en gelost worden en is de haven beter bereikbaar door de golfbreker aan het begin van de haven te verleggen. Het werk is gedaan op verzoek van de vissers, die Lauwersoog als thuishaven hebben.

Harm Post van Groningen Seaports en de haven van Lauwersoog stak een fakkel aan op de kotter van Johan Rispens, de ZK 18. Zijn schip hing in de grootste bootlift van Nederland. Een indrukwekkende theatershow volgde.

Er moet nog wel een oplossing komen voor het Westgat dat voor de haven ligt en steeds verder dichtslibt. Grotere schepen kunnen de haven namelijk niet bereiken. Het Westgat zou daarom uitgebaggerd moeten worden. Vissers hingen gisteren spandoeken op om hun actie kracht bij te zetten. Lees meer:

De Marne blijft pleiten voor uitbaggeren Westgat

KADE

Vanaf de havenmonding startte uiteindelijk om 19.00 uur de 18e Colin Archer Memorial Race in vier groepen door een historisch kanon.

Lees ook:

18e Colin Archer Memorial Race met kanonschot gestart vanuit Lauwersoog

Cookieinstellingen