“Piekeniers”-oefening in Zoutkamp: Slag om Zoutkamp

Foto: publiek domein

Afgelopen week was er een “Piekeniers”-oefening in voorbereiding tot de Slag om Zoutkamp welke op 17 september aanstaande wordt nagespeeld in Zoutkamp.  Een klein gedeelte van het ‘piekeniersleger” werd gedrild om alvast in de stemming te komen voor dit historische festijn.

Het voormalige vestingdorp zal dan een transformatie ondergaan naar 1589 toen Willem Lodewijk van Nassau de schans Soltecampe heroverde op de Spaanse bezetter. De sfeer wordt neergezet door een groot historisch militair en burger kampement met diverse demonstraties waar ook het publiek aan kan deelnemen.

Er is een historische markt, muziek en theater, piekeniers, paarden en kanonnen en natuurlijk de daadwerkelijke Slag achter de dijk waar Willem Lodewijk per schip zal aanlanden met zijn soldaten. Hier volgt dan de Slag tussen het Staatse leger en de Spaanse bezetter. Dit is de derde keer dat dit evenement in Zoutkamp wordt georganiseerd.

Nieuw deze keer is de theater voorstelling “De verovering van Soltcamp”, die op meerdere dagen zal worden opgevoerd te weten op 16,17,18,30 september en 1 oktober.

Lees verder:

De Slag om Zoutkamp: Zoutkamp een paar eeuwen terug

 

Cookieinstellingen