De Slag om Zoutkamp: Zoutkamp een paar eeuwen terug

Foto: Slag om Zoutkamp

Deze maand wordt in Zoutkamp de tijd een paar eeuwen teruggedraaid. Het jaar is 1589, Zoutkamp is in handen van de Spanjaarden maar dat zal niet lang meer duren; de Nederlandse bevrijders rammelen onder leiding van Willem Lodewijk aan de poorten van het dorp. Scriptschrijver Astrid Warntjes schrijft het toneelstuk ‘De Verovering van Soltcamp’, dat onder andere gespeeld zal worden tijdens ‘De Slag om Zoutkamp’, een historisch festival in Zoutkamp op 17 september. De regie is in handen van Frank Odijk.

Tickets

‘Het verhaal vindt plaats tijdens de laatste momenten voor de bevrijding van Zoutkamp. Freya, inwoonster van Soltcamp, is verliefd geworden op Jan, een Groeninger huursoldaat die aan de zijde van de Spanjaarden vecht’ vertelt Warntjes. ‘Het is een echt liefdesverhaal, met een lach en een traan.’

De bezoekers wandelen met Freya en haar gevolg door de mooie historische locaties in Zoutkamp, langs de kerk en op de dijken. ‘Zo benutten we het mooie decor dat door verschillende historische verenigingen en re-enactmentgroepen wordt opgebouwd tijdens ‘De Slag om Zoutkamp’. Bovendien is Zoutkamp een prachtig dorp, dus is het zonde om daar géén gebruik van te maken.’ zegt Odijk.

 

Cookieinstellingen