SBS 6 op bezoek bij ‘prinses’ Kiki in Ezinge

Twee keer in een week in de schijnwerper. Vanmiddag kwam SBS 6 van het programma Hart van Nederland opnames maken bij ‘prinses’ Kiki Hoekstra in Ezinge. Eerder deze week was ze al te zien in het programma Noord Vandaag op RTV Noord. Het is de bedoeling dat de opname voor Hart van Nederland aankomende zaterdagavond, afhankelijk van ander acuut nieuws.

En dat was nog niet alles. Er werden deze week verschillende radio-opnames uitgezonden.

De Ezingse Hendrika (Kiki) Hoekstra vertelde vanmiddag opnieuw haar verhaal. Haar vader Hendrik Hoekstra is namelijk de zoon van Prins Hendrik (1876-1934). Ook schrijfster Henriette Hemmink werd geïnterviewd. ‘De afgelopen weken is alles in een stroomversnelling geraakt’, vertelt Kiki, ‘Ik werd op een morgen wakker en dacht: Er moet een boek geschreven worden over onze geschiedenis.’ Zodoende is ze op zoek gegaan naar een schrijver. Jarenlange strijd heeft plaats gemaakt voor een positieve wending. Schrijfster Hemmink heeft de klus dus op zich genomen. Samen met haar man Ronald onderzoekt ze zoveel mogelijk feiten rondom dit verhaal. Echter het boek zal fictie worden. Kiki is dolgelukkig met Hemmink. ‘Het klikte direct en ze is al druk bezig met schrijven.’ Dit jaar nog wordt de roman, met de werktitel “Prinsenkinderen in de schaduw”, uitgebracht. Het verhaal gaat over geheimen, macht en intriges. Achterin het boek zal Kiki’s eigen verhaal worden gepubliceerd.

Lees alles: http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/36053/blauw-bloed-ezinge-schijnwerpers/

En bekijk het fragment van Hart van Nederland: http://www.hartvannederland.nl/algemeen/2016/kiki-de-kleindochter-van-prins-hendrik/

 

Wanneer mensen tips hebben of Kiki willen bereiken kan dat via 06 11481294 of [email protected]

 

Cookieinstellingen