Verdachten van de moord op Jesse blijven vast zitten

Foto: Facebook

Verdachten van de moord op Jesse van Wieren in Kloosterburen, Desiree G. (27) en Rhowan P. (26), blijven vastzitten. Advocaat Japke Boelstra had de rechtbank verzocht haar cliënte Desiree in afwachting van de behandeling van de strafzaak naar huis te sturen. Boelstra meent dat er sprake is van noodweer. Haar verzoek werd afgewezen.

Het Openbaar Ministerie deelt haar visie ook niet. Volgens het OM hebben Desiree G. en Rhowan P. op 1 januari dit jaar de toen 28-jarige Jesse van Wieren met grof geweld gedood. De precieze toedracht is nog niet bekend en wordt nog steeds onderzocht.

Rhowan P. beroept zich ook op noodweer. Vastgesteld is dat een en ander is gebeurd onder invloed van veel alcohol en ook drugs. In het bloed van het slachtoffer zijn naast alcohol concentraties van cocaïne, amfetamine en cannabis aangetroffen.

Boelstra maakte bezwaar tegen de conclusie van het Pieter Baan Centrum (PBC) dat Desiree G. volledig toerekeningsvatbaar is. Zij verzocht de rechtbank twee nieuwe gedragsdeskundigen aan te wijzen die nog eens gaan kijken naar de bevindingen van het PBC. Dit verzoek werd toegewezen.

Donderdagmiddag was er de tweede pro forma-zitting. Beide verdachten waren daarbij aanwezig. De verwachting is dat de strafzaak pas eind dit jaar inhoudelijk zal worden behandeld.

Lees ook: http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/24970/24970/

Reacties