Magere score Haringtest AD voor Visser-Vis Lauwersoog

Foto: Tripadvisor

Een magere score voor Visser-Vis in Lauwersoog voor wat betreft de haring die ze verkopen. De haring van het visrestaurant kreeg van het AD als beoordeling: “niet te eten en “onverkoopbaar”. De haring kreeg als eindcijfer een 2,5. De winnaar van de haringtest is dit jaar Vishandel Gebroeders Simonis in Den Haag.

Gelekte uitslag

Bovenstaande blijkt uit de gelekte test, die in de loop van gistermiddag (24 juli) simpelweg te vinden was op de website van het AD, door in de link naar de test van vorig jaar, het jaartal 2014 te veranderen in 2015.

Dubieus

Visser, die toch in de directe omgeving als een van de besten bekend staat, vindt de test dubieus. Volgens de eigenaar is de jury van de test er vooral op uit zijn zaak onderuit te halen. De haring van Visser-Vis zou te donker, grauw en bruin verkleurd zijn. Ook zou de haring te ver zijn doorgerijpt, te bitter en naar metaal smaken. Toch gaat het om een dagverse haring en stijgt, volgens Visser, de haringverkoop in de zaak alleen maar.

Bekijk: Haringtest AD

haring

Jaarlijkse test

De AD-Haringtest is een jaarlijks door het Algemeen Dagblad gehouden onderzoek naar de beste haringverkoper van Nederland. Hiervoor halen redacteurs van het AD steekproefsgewijs een aantal haringen op verkooppunten in geheel Nederland, die vervolgens worden beoordeeld door professionele onafhankelijke keurmeesters. Na het ophalen en beoordelen van de gekochte haring, doet het Algemeen Dagblad over meerdere pagina’s verslag van wat er aangetroffen werd. Het is de 34e keer dat het AD de verkooppunten van de Hollandse Nieuwe test op hygiëne, smaak en kwaliteit van schoonmaken.

Visser-Vis wil het er niet bij laten zitten en gaat nog in overleg.

 

 

Cookieinstellingen