Erkenning in de vorm van een roman: Prinsenkinderen in de schaduw

vlnr: Ronald, Henriette, Kikki
vlnr: Ronald, Henriette, Kikki
Foto: Monique Messchendorp

Ze heeft er jarenlang voor geknokt, Hendrika (Kiki) Hoekstra uit Ezinge. Maar nu komt er dan eindelijk erkenning in de vorm van een roman. Het is voor Kiki en haar familie zo duidelijk als wat: hun vader Hendrik Hoekstra is de zoon van Prins Hendrik (1876-1934).

Vader Hoekstra zou verwekt zijn door prins Hendrik Meckelenburg Schwerin, echtgenoot van koningin Wilhelmina. Al jaren circuleert er een lijstje met 9 onwettige kinderen van de prins, maar de vader van Kiki is daar niet bij. Toch is er voor Kiki en de rest van het gezin geen enkele twijfel.

Links: Prins Hendrik, rechts: Hendrik Hoekstra
Links: Prins Hendrik, rechts: Hendrik Hoekstra

 

‘De afgelopen weken is alles in een stroomversnelling geraakt’, vertelt Kiki, ‘Ik werd op een morgen wakker en dacht: Er moet een boek geschreven worden over onze geschiedenis.’ Zodoende is ze op zoek gegaan naar een schrijver. Jarenlange strijd heeft plaats gemaakt voor een positieve wending. Schrijfster Henriette Hemmink heeft de klus op zich genomen. Samen met haar man Ronald onderzoekt ze zoveel mogelijk feiten rondom dit verhaal. Echter het boek zal fictie worden. Kiki is dolgelukkig met Hemmink. ‘Het klikte direct en ze is al druk bezig met schrijven.’ Dit jaar nog wordt de roman, met de werktitel “Prinsenkinderen in de schaduw”, uitgebracht. Het verhaal gaat over geheimen, macht en intriges. Achterin het boek zal Kiki’s eigen verhaal worden gepubliceerd.

‘Ik ben blij dat ik gevraagd ben een boek hierover te schrijven. Het past ook goed bij de thema’s die de laatste tijd op mijn pad komen over; geheimen, macht en manipulaties. Dus nu volop onderzoek doen en veel lezen om me te oriënteren. Spannend, maar vooral bijzonder’, vertelt Hemmink.

Henriette Hemmink

In het verleden zocht Kiki meerdere malen de publiciteit voor haar verhaal. Zo werd er een artikel in het Dagblad van het Noorden gepubliceerd en werd er vorig jaar ook op deze site een interview geplaatst. Eerder was filmster Ina Spijk uit Garnwerd bezig met een documentaire welke wegens het ontbreken van financiële middelen uiteindelijk niet is afgerond.

Kiki is alle betrokkenen zoals Hemmink en Spijk erg dankbaar. Ze heeft het gevoel dat ze haar strijd heeft omgezet in iets moois.

Schrijfster Hemmink doet tijdens haar schrijfproces nog een oproep: ‘Wie weet iets over de buitenechtelijke zoon van Prins Hendrik, Hendrik Hoekstra, geboren te Buitenpost. Reacties kunnen gemaild worden naar [email protected].

Lees het interview: http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/3027/httpde-marne-nieuws-nlnieuws1309vader-hoekstra-zou-zoon-van-prins-hendrik-zijn/

Bekijk ook de website van schrijfster Henriette Hemmink: http://www.henriettehemmink.nl/

 

 

 

Cookieinstellingen