Historische Vereniging Winsum-Obergum op zoek naar ambachtelijke kunstenaars

Foto: Historische Vereniging Winsum-Obergum

De Historische Vereniging Winsum- Obergum is op zoek naar ambachtelijke kunstenaars voor Open Monumentendag.

Kunst en ambacht

Op zaterdag 12 september organiseert de vereniging deze samen met de gemeentelijke Erfgoedcommissie in Winsum/Obergum. Het thema van de landelijke Open Monumentendag is Kunst & Ambacht in en rond monumenten. De organisatie wil in en rond enkele plaatselijke monumenten aandacht te besteden aan zowel de toegepaste kunsten, alsook aan de ambachtelijke kunsten, die in het verleden een bijdrage leverden aan het interieur en exterieur van borgen, kerken en adellijke, stedelijke, openbare of boeren- en burgermansgebouwen.

Toegepaste en ambachtelijke kunsten

Om deze Open Monumenten een gevarieerde, regionale en vooral ook gezellige lokale uitstraling te geven, is men op zoek naar enthousiaste en talentvolle (amateur)beoefenaars van toegepaste en ambachtelijke kunsten. Naast musici, dichters, schrijvers, beeldende kunstenaars en toneelspelers zoeken ze vooral ook naar, helaas steeds schaarser wordende professionele of amateurbeoefenaars van oude ambachtelijke kunsten, waarmee de oude monumenten met grote vaardigheid en creativiteit buiten en binnen werden verfraaid. Het gaat om: stuc-, metsel- en timmerwerkers, hoveniers, wandschilders, tegelbakkers, meubel-, stoelen- en mandenmakers, glas(-in-lood)werkers, stoffeerders, klokken- en serviesmakers, zilversmeden, wagenmakers en kostuumontwerpers.

Iedereen die zich in één van deze oude takken van kunstbeoefening en ambacht herkent en zich tijdens Open Monumentendag eens flink wil uitleven, kan contact opnemen met Guus Frumau, telefoon: 0595-795084, e-mail: [email protected].

Cookieinstellingen