Waddengebied door National Geographic aanbevolen

Foto: Waddenvereniging

Het Wadddengebied is door National Geographic opgenomen op een lijst met tien tips van bijzondere plekken van om deze zomer te bezoeken. Op deze manier is de kans groot veel buitenlandse toeristen te trekken.

,,Zie de zeepier in z’n tunnel, hoor de wadende vogels in de lucht, vang de garnalen in de geulen en kijk zo ver als het oog reikt.’’ Zo beschrijft het tijdschrift de unieke waddenbeleving.

Het Waddengebied prijkt op een lijst met daarop ook de Trans-Siberische spoorlijn, het National Park Acadia, in het uiterste noordoosten van Amerika, en rotsachtige kusten van de Schotse eilanden. ,,Het Waddengebied is een omgeving die je nergens anders op de wereld vindt’’, stelt National Geographic. Het gebied zal bij natuurliefhebbers volgens de auteurs geheid in de smaak vallen.

Reserveren

Het tijdschrift waarschuwt toeristen ook vast voor een onverwachte teleurstelling: ,,Wadlooptochten zitten snel vol.’’ Mensen doen er volgens het tijdschrift daarom goed aan om voor het wadlopen al voorafgaand aan hun reis te reserveren.

Vooral Amelanders zullen deze zomer bemerken welke invloed National Geographic heeft bij de keuze van vakantiebestemmingen. Hier kan men namelijk luxe huisjes en appartementen vinden om te verblijven, schrijven de auteurs.

Bron: DvhN

Cookieinstellingen