Vrijwilliger voor de intakegesprekken van de Humanitas kindervakantieweek

Soort vacature spoed (moet zo snel mogelijk ingevuld worden)
Doelgroepen iedereen, volwassenen
Activiteiten informatie- en advieswerk
Periode voor 3 tot 6 maanden
Aanvangsdatum in overleg
Voorzieningen wa-verzekering, ongevallenverzekering, scholing, onkostenvergoeding, reiskosten
Uren per week maximaal 1 uur
Werktijden In overleg af te spreken
Locatie Huisbezoek in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond en vanuit huis

 

Taken en werkzaamheden

Humanitas is een vereniging met 18.000 vrijwilligers, die jaarlijks 57.000 mensen bijstaan zodat deze de toekomst met vertrouwen tegemoet gaan. Humanitas afdeling het Hoogeland heeft diverse projecten o.a. de kindervakantieweken. Soms kunnen kinderen niet op vakantie ivm hun gezondheid of omdat ouders geen financiële middelen hebben om op vakantie te gaan. Humanitas biedt kinderen van 4 t/m 12 jaar de mogelijkheid om een weekje onder begeleiding van geschoolde vrijwilligers op vakantie te gaan naar Orvelte. Tijdens deze week worden er diverse activiteiten gedaan zodat kinderen nieuwe indrukken kunnen opdoen. Per afdeling kunnen er een bepaald aantal kinderen deelnemen aan de vakantieweek. Voor de huisbezoeken en intakegesprekken in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond zoekt de afdeling een vrijwilliger. De werkzaamheden zijn: contact opnemen met gezinnen, informatie verstrekken over de kindervakantieweek, op huisbezoek gaan, nagaan of iemand in aanmerking komt voor de kindervakantieweek en de administratieve afhandeling verzorgen. Het gaat om circa 10 huisbezoeken per jaar in de periode van februari  t/m mei.

 

Vereiste opleiding: mbo

 

Vaardigheden en kwaliteiten

Gevraagd wordt een vrijwilliger die beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Daarnaast bent u respectvol, weet u om te gaan met privacy gevoelige informatie en beschikt u over een luisterend oor. U bent computervaardig, kunt werken volgens de opgestelde regels en informatie overdragen. U kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

 

Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?

U maakt deel uit van een organisatie dat zich inzet om mensen te ondersteunen zodat ze met vertrouwen de toekomst in gaan. Met uw werkzaamheden maakt u het mogelijk dat kinderen die leven in een armoedesituatie deel kunnen nemen aan een georganiseerde vakantieweek van Humanitas.

 

Cookieinstellingen