Kloosterbuurders kampen al jaren met bedreigingen

Tijdens een bijeenkomst in de Nicolaaskerk, georganiseerd door Dorpsbelangen Kloosterburen, is gesproken over de ernstige situatie die ontstaan is door de dood van de 28 jarige Jesse van Wieren uit Leens. Omwonenden zijn zeer ongerust over de veiligheid. Jarenlang kampen bewoners met bedreigingen.

Jesse werd woensdag 6 januari gevonden in een tuin van een woning aan de Hoofdstraat in Kloosterburen. De twee verdachten die nu vastzitten, de 25-jarige Rhowan P. en de 27-jarige Desirée G, worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Jesse van Wieren.

Jesse verdween Nieuwjaarsmorgen nadat hij rond 04.00 uur uit het café aan de Hoofdweg in Kloosterburen was vertrokken. In de woning van P., die op steenworp afstand van het café ligt, zou die nacht ruzie zijn geweest. Dit was voor de politie aanleiding om op dinsdag 5 januari onderzoek te gaan doen in de woning van P. De politie deelde eerder al mede dat er in de woning sporen waren aangetroffen die duidde op een misdrijf.

Burgemeester Koos Wiersma van gemeente De Marne wil dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoek doet naar de zorgkwaliteit van Stichting Keroazie, schrijft RTV Noord. De stichting in Pieterburen biedt jongeren met verslavings- en psychiatrische problemen woonruimte en ambulante verzorging. De twee verdachten die vastzitten voor de dood van Jesse van Wieren uit Leens staan onder behandeling of begeleiding van die stichting.

De bijeenkomst in de Nicolaas kerk werd bezocht door de Jeugdsoos Scrum, Carnavalsvereninging, Voetbalvereniging, cafe Willibrord en mensen die direct omwonend zijn in de Hoofdstraat en N.Kruizingastraat. Burgemeester Wiersma was samen met wethouder Mariette de Visser en Willemien Foekens,beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid, aanwezig.

Dorpsbelangen heeft aangegeven dat ze de onveiligheid van de situatie al jarenlang heeft aangegeven bij Gemeente en bij Woningbouwcorporatie Wierden en Borgen. Bewoners hebben verteld over jarenlange problematiek en de ernst van de bedreigingen. Alles wordt verzameld en meegenomen in het onderzoek.

Voor alle aanwezigen van Kloosterburen is duidelijk dat de situatie niet langer houdbaar is en dat er op korte termijn beleid nodig is om de veiligheid van de burgers te garanderen. Er wordt gekeken welke stappen haalbaar zijn. Volgende week heeft dit gesprek vervolg.

Mocht u informatie of klachten hebben wilt u deze dan sturen naar [email protected]

Lees ook: http://de-marne.nieuws.nl/nieuws/12491/dorpsbelangen-eenrum-al-trok-al-veel-eerder-aan-de-bel-over-stichting-keroazie/

 

Reacties