Goede Vissers uit Lauwersoog met workshop over crowdfunding op Biobeurs

Foto: wadvistochten.nl

Donderdag 21 januari om 13:00-14:00 uur geven Barbara Geertsema-Rodenburg van de Goede Vissers uit Lauwersoog en Maria van Boxtel van Land & Co een workshop over crowdfunding op de Biobeurs in de IJselhallen in Zwolle (Meerhal zaal D).

Crowdfunding: een nieuwe manier van financieren? Jan en Barbara Geertsema vissen op een duurzame manier in de Waddenzee: de Goede Vissers. Jan en Barbara verkopen hun verse vis op Biologische Boerenmarkten in Utrecht en Amsterdam en in de haven van Lauwersoog, in hun eigen Eet Lokaal ’t Ailand. Een Fileerlokaal – waar de vis verwerkt wordt en iedereen kan leren zelf vis te fileren – financierden de Goede Vissers met een crowdfundingsactie via platform CrowdAboutNow. Zo haalden zij in drie maanden ruim veertigduizend euro binnen en alvast vaste klanten voor vis en workshops.

Goede Visser Barbara Rodenburg en haar man Jan Geertsema financierden hun fileerlokaal met crowdfunding. Zij binden zo ook klanten. Leer van hun ervaringen in de workshop crowdfunding op de Bio-Beurs. Foto: Dick Boschloo

Kun jij zo ook (een deel van) je bedrijf financieren, mede betaald door burgers? Naast de Goede Vissers zijn er voorbeelden van grondcertificaten, achtergestelde leningen voor een nieuwe schuur of voorverkoop van schapenvlees. Laat je inspireren door voorbeelden van alternatieve financiering gepresenteerd door Maria van Boxtel, met of zonder de bank.

Bio-beurs 2016 is geopend woensdag 20 januari van 11:00 uur tot 21:00 uur en donderdag 21 januari van 10:00 uur tot 19:00 uur. Nadere informatie over de activiteiten op en rondom het Streekplein op Bio-beurs 2016 op deze pagina.

Het streekplein is een samenwerking van SPN, Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra en Land & Co. Het Streekplein is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Bron: Biojournaal.nl

Cookieinstellingen