‘Frisia non cantat’ in kerk Zuurdijk

Dingo Davidoff
Dingo Davidoff
Foto: Joram van Dijk

ZUURDIJK: Op zaterdag 8 augustus speelt Dingo Davidoff in de kerk van Zuurdijk een uur durende, ingekorte versie van het bijzondere muziekstuk ‘Frisia non cantat’. Aanvang 16.00 uur.

Frisia non cantat”: een renaissance-luit compositie in een eclectische sfeer, geïnspireerd op de Friese cultuur, historie en biologie. Voor elke huidige en voormalige Friese eiland, zandbank, gauw of hallig heeft de componist Dingo Davidoff een bijpassend muziekstuk of muziekstukje gecomponeerd.

Tijdens het concert neemt hij de luisteraar mee op een muzikale reis die niet alleen gehoord maar ook gevolgd kan worden door de Friese landkaart op het programmaboekje. Afgewisseld met een kaart en  korte lezingen/introducties kan men gedurende zijn concert oa kennis maken met: Grutte pier, de hangende keukens van Appingedam en de duinen van Wangerooge maar ook met: pavanes, jazz en symfonische gedichten. Kortom: een creatief, gevarieerd maar bovenal origineel programma die de kale weilanden van noord Nederland en noordwest Duitsland eens en voor altijd zullen vullen met rijke beelden en gebeurtenissen. U bent van harte welkom!

Toegang € 10,- pp, incl. drankje en hapje na afloop, bij mooi weer op het prachtige kerkhof van Zuurdijk.

I.v.m. corona is reserveren noodzakelijk, dit kan met een mailtje naar [email protected]. Er is een beperkt aantal zitplaatsen. Wie het eerst komt, het eerst maalt!

 

 

 

 

Cookieinstellingen