Wim Roossien treedt op in Domies Toen

Foto: Youtube

PIETERBUREN – Op 2 augustus treedt Hans Tulp uit Assen op in Domies Toen. De botanische tuin in Pieterburen biedt een podium voor amateurmusici.

Hans Tulp heeft meer dan 30 jaar klassiek gitaar gespeeld. In 2011 stapte hij over op luit. Hij bespeelt een renaissance-luit, een instrument met wel 19 snaren, 9 dubbele snaren en 1 enkele snaar (die met de hoogste toon). Met zo’n luit kun je eigenlijk alleen muziek uit de Renaissance (1550 – 1650) spelen. Oude muziek dus. Tijdens dit optreden zal Hans muziek laten horen van Francesco da Milano, Diego Pisador, Nicolaes Vallet en …..nog meer.

Het optreden is in de tuin, en begint om 14 uur en is om ongeveer 15 uur afgelopen. Het publiek kan op de paden in de tuin zitten. Het is een prachtig podium, zo tussen alle bloeiende en geurende planten.

Het optreden is wel afhankelijk van het weer, het kan alleen doorgaan met mooi weer. Mocht het onverhoopt geen mooi weer zijn dan wordt er weer een nieuwe datum gepland, dus kijk daarvoor op de site van Domies Toen.

Het is mooi dat Domies Toen dit kan bieden, in deze tijd. Leuk dat steeds heel verschillende muziek aangeboden wordt.

Ook spelen in zo’n mooie tuin? Laat het weten!

 

Foto: Maria Kruyt

Reacties

Cookieinstellingen