Garnalenvissers met “klotengevoel” huiswaarts

Zoekende viskotters op donderdagmorgen
Foto: Henk Kiel

AMELAND – Een laatste grote gezamenlijke zoektocht van garnalenvissers naar het Duitse meisje die op zaterdagavond op Ameland in zee verdween, heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. De vissers keerden met een “klotengevoel” huiswaarts, zo laten Zoutkamper vissers Henk en Adrie Kiel van de UK77 weten.

De afgelopen dagen werd er op allerlei manieren gezocht naar het meisje. Met reddingsboten, helikopters, een vliegtuig, een onderwaterdrone en speurhonden. Daarnaast was er ook de unieke actie van 21 garnalenkotters, die hun krachten bundelden met een zoektocht op zee.

Net als maandag had een vissersvloot donderdagochtend nog een zoektocht naar het 14-jarige meisje op touw gezet. In de hoop het lichaam te vinden, zodat de ouders hun dochter ‘mee naar huis’ zouden kunnen nemen, om dit verschrikkelijk drama tastbaar af te kunnen afsluiten. Het mocht niet zo zijn.

Op Facebook plaatst Kiel, die beide zoons mee aan boord had, op donderdagmiddag het volgende: “Beetje gemengde gevoelens: trots op je zoons en verschrikkelijk meeleven met de ouders van het meisje die we helaas nog niet gevonden hebben……………

Kor Berghuis – raadslid voor het CDA, oud-wethouder van De Marne en zeer betrokken met de visserij – is trots op de saamhorigheid van de vissers. In een bewogen week, waarin het vissen op de tweede plaats stond, had het vermiste Duitse de hoogste prioriteit.

“Stoere zeebinken met een hart van goud die het gewoon doen. Helaas niet met het gewenste. Laten we hopen en bidden dat ze alsnog snel wordt gevonden zodat de familie op een waardige wijze afscheid kan nemen. Sterkte aan alle betrokkenen”, zo is te lezen op de Facebookpagina van Berghuis

 

 

Reacties