Ode aan drie visserij vrouwen is klaar

De laatste hand wordt gelegd zondag na de middag.
De laatste hand wordt gelegd zondag na de middag.
Foto: Midas Verburg

LAUWERSOOG – Het is klaar, het kunstwerk op de wand van ’t Ailand. De graffiti werd uitgevoerd door het duo Pipsqueak was Here! uit Amsterdam. Het was de bedoeling dat het eerder deze week in één dag gepiept zou zijn. De harde wind was er de oorzaak van dat er zondag nog verder aan gewerkt moest worden. 

Het kunstwerk is een ode aan drie vrouwen die ieder een eigen betekenis voor de visserij hebben. Barbara Holiershoek is voorzitter van de visserijvereniging Ons Belang in Harlingen en Hulp in Nood in Zoutkamp. Zij heeft zich jarenlang ingezet voor de belangen van de garnalenvissers. Sarah Verroen is beleidsmedewerker bij VisNed waar ze de belangen van de Nederlandse kottervissers verdedigt. Barbara Rodenburg is vooral bekend van het visrestaurant en fileerlokaal ’t Ailand op Lauwersoog. Ze maakt zich hard voor duurzame en traditionele kustvisserij.

Het duo Pipsqueak was Here uit Amsterdam is al jaren professioneel actief in de straatkunst en heeft  een reek werken op zijn naam staan. De graffiti is een eerbetoon aan de drie vrouwen die “het vuile werk’ in de visserij doen: het voeren van overleg met ambtenaren, organisaties, die gaan over visserijmaatregelen, windmolenparken, vangstbeperking, visnettenafval, Chinese troepcontainers.

Cookieinstellingen