School Pieterburen had goede week van elektro-rommel inzamelen

Twee leerlingen van de inruimploeg aan het werk
Twee leerlingen van de inruimploeg aan het werk
Foto: All Med

PIETERBUREN – De montessorischool De Getijden in Pieterburen heeft afgelopen week een scherpe demarrage geplaatst in de scholenactie om elektronisch afval te verzamelen.

De openbare basisschool aan de Frederiksoordweg steeg op de lijst van plaats acht naar plaats zes in het algemeen klassement. Afgelopen week is daar fiks ingezameld. CBS De Noordkaap in Uithuizermeeden was vrijdagmorgen vrijwel onbetwist leider in het klassement. Alleen een zware, zeer zware inspanning van NBS De Sterren (ook Uithuizermeeden) en tegelijk een even zware tegenslag van Noordkaap kan in het eindklassement nog verandering brengen. Hetzelfde geldt voor SWS De Dobbe (Roodeschool).

De actie om klein elektro-afval te verzamelen maakt deel uit van het plan van de gemeente Het Hogeland om de dagelijkse afvalberg terug te dringen en is vooral gericht op het versterken van het bewustzijn bij de inwoners om huisvuil beter te scheiden. Nog te vaak belanden haardrogers, scheerapparaten in de grijze container. Bij de tien deelnemende scholen is een grote container geplaatst om het ingezamelde afval op te bergen. Er wordt digitaal een lijst van “prestaties” bijgehouden. De deelnemers van de school die het hoogste resultaat haalt krijgen een super schoolreis als prijs.

Cookieinstellingen