“Laatste expositie in huidige pand bibliotheek Leens”

Alex Boerema (l.) en wethouder Dijkhuis.
Alex Boerema (l.) en wethouder Dijkhuis.
Foto: Berto Merx

LEENS –  De opening van de expositie Binnendijks – Buitendijks van de fotograaf Alex Boerema in de bibliotheek in Leens was politiek zeer interessant. Wethouder Eltjo Dijkhuis die de opening verrichtte, lichtte een sluier van de toekomstplannen op: “Het is de laatste keer dat in dit pand een expositie wordt gehouden. De volgende keer zal het in een ander gebouw zijn.”

De gemeente heeft ambities met de bibliotheken. Het vernieuwende in de plannen is dat bibliotheken plekken van verbinden worden, zo zei de cultuurwethouder. “Een bieb blijft een plek om boeken te lenen. Activiteiten als Het Taalhuis blijven ook. Maar er zijn mogelijkheden om nog meer mensen met elkaar in verbinding te brengen door activiteiten die in de bibliotheek plaatsvinden. Als voorbeeld noemde hij de bibliotheek in het Deense Aarhus die allerlei verbindingen tussen mensen en groepen tot stand weet te brengen.

Duidelijk is dat de Leenster bieb in het voormalige onderkomen van de Rabo Bank gaat verhuizen. Tijdens de opening kon men vernemen dat het voormalige gemeentehuis in Leens héél hoog scoort als nieuw onderkomen. Dijkhuis laat weten dat de bibliotheek uit het huidige pand gaat: “Er zijn meerdere scenario’s voor huisvesting in Leens en die worden nu onderzocht.”

Cookieinstellingen