Steernvanger opent Ede Staal Festival in Leens

Foto: Berto Merx

LEENS _ De band Steernvanger opende vanmiddag de tweede editie van het Ede Staal Muziekfestival bij de borg Verhildersum. De band bracht op uitstekend wijze covers van Ede Staal ten gehore en bewees hiermee dat de sobere muzikale arrangementen van de liederen van Ede Staal wel degelijk op te werken zijn tot band-muziek.

Tot vijf uur vanmiddag zijn er in de Petruskerk optredens van o.a. de organist Peter Siebesma en het vrouwenkoor Pro Musica. Het Ainrommer Shantykoor en Job oet Spiek treden op in het Zonnehuis. De rest van de middag verzorgen het Nedersaksisch Vocaal Ensemble en CMV Wilhelmina concerten bij het Kindcentrum Leens. Bij de muziektempel treden verschillemde bands op tot 19.00 uur.

Voor het avondconcert in de sporthal van Leens zijn nog toegangskaarten verkrijgbaar. Marlene Bakker neemt om acht uur de opening voor haar rekening. Met deze singer-songwriter, op weg een diva te worden in het Groningstalige muziekcircuit, heeft de organisatie een topper op het programma staan, die live wel wat voor elkaar krijgt. Zij wordt gevolgd door de band De Stroatklinkers en Jan Henk de Groot. Roon Staal sluit de avond. Deze singer-songwriter combineert de piano met een stem van het type glasheldere tenor, met Engelstalige songs die verwantschap hebben met Simon and Garfunkel. Hiermee staat er een avondprogramma dat volledig eer doet aan de naamgever van het muziekfestival.

Cookieinstellingen