In augustus reünie Kleine Huisjes

Foto: DBKH

KLEINE HUISJES – Op zaterdag 24 augustus aanstaande organiseert de dorpsvereniging Kleine Huisjes een dorps reünie voor de huidige en oud inwoners van Kleine Huisjes. Aanleiding voor deze reünie is het 40 jarig bestaan van de dorpsvereniging.

De dorpsvereniging is indertijd opgericht op initiatief van de toenmalige gemeente Kloosterburen. Met name burgemeester Leegwater zocht voor elk dorp een aanspreekpunt en heeft de oprichting gestimuleerd. Gedurende de afgelopen 40 jaar heeft de dorpsvereniging naast deze rol ook veel activiteiten voor het dorp georganiseerd.

Bijna elke maand is wel iets voor de inwoners: In januari de nieuwjaarsvisite, in maart het gezamenlijke dorpseten, het notenriegjen met Pasen, dorpsfeest in de zomer, Gluhwein drinken op kerstavond etc.

In de eerste jaren had de vereniging geen onderdak. In die jaren werden de activiteiten gehouden bij inwoners met een grote huiskamer. Later werd er gezamenlijk met buurman Molenrij een dorpshuis gerealiseerd in Molenrij: Het Zicht. Grote drijvende kracht achter dit initiatief was Peter Waterdrinker. Hij zocht een onderkomen voor zijn bedrijf en in combinatie met een dorpshuis voor Kleine Huisjes en Molenrij was dit uitvoerbaar.

Inmiddels heeft de vereniging weer afscheid moeten nemen van Het Zicht. Een latere exploitant was vanwege gezondheidsredenen genoodzaakt het bedrijf op te heffen. Sinds een aantal jaren kan de vereniging gebruik maken van het leslokaal van Piet Stuive BHV ondernemer in Kleine Huisjes.

Genoeg aanleiding voor een feestje dus. Op zaterdag 24 augustus kunnen huidige en oud inwoners elkaar ontmoeten op het speelveld  in het Rieks Leegte Bos. Er is een programma samengesteld waar veel tijd is ingeruimd voor ontmoeten en bijpraten.

Nadere informatie over programma, aanmelding ect is te vinden op de site van de dorpsvereniging:

www.kleine-huisjes.nl

 

 

 

 

Cookieinstellingen