Nieuwe vlinder- insectentuin voor Domies Toen

Foto: Archief HN

PIETERBUREN – Op zaterdag 6 juli 2019, om 14.00 uur, wordt de nieuwe vlinder- en insectentuin van Domies Toen feestelijk geopend.

De laatste decennia is de leefomgeving van vlinders en insecten ernstig bedreigd.Tuinen zoals Domies Toen zijn een belangrijke schuilplaats voor insecten en vlinders. Er is de afgelopen tijd onder leiding van tuinbeheerder Jan Jaap Boehlé veel werk verzet om een prachtige ruimte in de tuin aan te leggen waar deze bijzondere dieren zich goed thuis zullen voelen.
De voorzitter van stichting Domies Toen, Mia de Jong, zal de vlinder- en insectentuin openen onder zomerse klanken, verzorgd door Geraldien van Mechelen. ‘s Middags vinden in de tuin twee workshops plaats: “Vlinders schilderen” onder leiding van Elina Bolwijn en “Een bijenhotel maken” met Maarten Bohlmeijer. Daarnaast zijn er in het gebouw van het Groninger Landschap twee lezingen bij te wonen: “Bloem en Wei”, door Jojanneke Bijkerk, en “Vlinder(s) er Bij” door Wankja Ferguson. Allemaal geschikt voor jong én oud. Speciaal voor kinderen is er een ontdekkingstocht over biodiversiteit, begeleid door Aaltje van Kuiken.

 

Cookieinstellingen