Galerie het Raadhuis in Eenrum stopt er mee

Foto: Galerie Het Raadhuis.

EENRUM – Galerie Het Raadhuis in Eenrum sluit eind juni  de deuren. Een deel van de activiteiten wordt voortgezet in Wehe-den Hoorn.

“Een moeilijke beslissing,” zo verklaren Theo en Ankie Onnes over de stap om te stoppen met de galerie in het voormalig gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Eenrum.

In oktober 2006 begonnen ze met de eerste expositie in het Raadhuis. De galerie wist zich in de loop der jaren een faam en een positie te verwerven op de markt van realistische kunst. Deze positie werd versterkt door andere activiteiten. In 2014 werd de voormalige openbare basisschool in Wehe-den Hoorn gekocht die uitgroeide tot een centrum voor amateurkunst

 “Na 12,5 jaar is ons leven veranderd. Verrijkt met kleinkinderen maar ook de zorg van ouder wordende ouders. Omdat we het maar één keer kunnen doen, geven we een andere draai aan ons leven en aan ons werken. Een moeilijke keuze, die ons wel een jaar kostte. Wikken en wegen. Heel veel praten met dierbaren en met elkaar. Twijfels en tranen,” zo laten Theo en Ankie Onnes weten.

Vanaf september wordt het Raadhuis woonhuis. De exposities en kunstuitleen wordt voortgezet in de School in Wehe-den Hoorn. De wekelijkse schilderlessen stoppen. De workshops worden voortgezet in het huis van docente Antje Sonnenschein.

 

Reacties

article
107259
EENRUM – Galerie Het Raadhuis in Eenrum sluit eind juni  de deuren. Een deel van
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/107259/galerie-het-raadhuis-in-eenrum-stopt-er-mee/
2019-04-01T13:49:36+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2019/04/01134649/galerie-Raadhuis_0211-14-2.jpg
Nieuws