Bestuur coöperatie Kloosterburen krijgt steun voor oplossing moeilijkheden

De doelstelling van Klooster & Buren, bij de kertboom in 't Olde Heem.
Foto: Berto Merx

KLOOSTERBUREN – Zo’n honderd van de 280 leden van de Coöperatie Klooster&Buren kwamen gisteren af op de informatiebijeenkomst van het bestuur. “Dit zegt wel iets over de betrokkenheid  van de leden bij de kwestie,” zegt Gerlof Aves, woordvoerder en lid van het bestuur van de coöperatie.

Het bestuur had wat uit te leggen. Na een maand van niet malse onderhandeling tussen het bestuur en de personeelsvereniging Loug van het ’t Oldeheem was er een overeenstemming bereikt over de organisatie en financiering van de zorg in ’t Oldeheem. Het kwam er in het kort op neer dat Loug verantwoordelijk is voor de 24-uurs zorg en de coöperatie voor zorg die cliënten inkopen bij Mien Toentje en andere onderdelen van de coöperatie. Het akkoord gaf reuring – om het kort samen te vatten – en het kreeg instemming. Gisteravond informeerde het bestuur de leden van de coöperatie. De sfeer was volgens Aves er een van: “Teleurstelling, er ontvalt je iets. En aanzienlijke instemming met het akkoord van leden die inzien dat er een moeilijke situatie is ontstaan en dat we verder moeten met elkaar. Iedereen wil rust in huis, voor de kwetsbare cliënten. Er moet ook wat gebeuren aan de structuur van de coöperatie om dat mogelijk te maken.”

Er is door Klooster&Buren indertijd gekozen voor een zelfsturend team voor ’t Olde Heem. Dat zelfsturend team is een dingetje dat zo’n 15 jaar geleden in de management-literatuur opkwam. En inmiddels ook alweer uit de management-handboeken is verdwenen. Het was een wondermiddel dat niet werkte op een enkele uitzondering na. En juist in het ’t Oldeheem bleek het wel te werken en dat is een compliment waard. Het bestuur mag trots zijn op een team dat dit bereikt heeft. Gerlof Aves: “We hebben daar indertijd voor gekozen. Als de zaak hard groeit zul je oplossingen moeten vinden voor nieuwe situaties. We hebben Bureau Bries in de arm genomen om ons te begeleiden hierbij. We hebben ingezet op rust en stabiliteit en daar gaan we aanwerken.”

Berto Merx

Reacties

article
106842
KLOOSTERBUREN – Zo’n honderd van de 280 leden van de Coöperatie Klooster&Buren kwamen gisteren af
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/106842/bestuur-cooperatie-kloosterburen-krijgt-steun-voor-oplossing-moeilijkheden/
2019-02-08T13:06:27+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2018/12/29163132/a2-2.jpeg
Nieuws