Kidsrun en verschillende afstanden Lauwersmeer Marathon

Foto: Archief HN

LAUWERSOOG – Op 12 mei wordt ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Lauwersmeer een hardloopmarathon rond het Lauwersmeer georganiseerd. De organisatie is in handen Stichting 40Mijl. Het aanleggen van de dijk in 1969 was het begin van het Lauwersmeer en Lauwersoog.

Lopers kunnen kiezen uit een hele marathon, een halve marathon of 10 of 5 kilometer run. De marathon staat in het teken van de plastic soep. Waar mogelijk wordt de loop georganiseerd zonder plastic en er wordt geld ingezameld voor de Plastic Soup Foundation.
Er is ook een Kidsrun Sponsorloop met een educatief programma voor kinderen in het basisonderwijs. In aanloop naar het evenement en met informatiepaviljoens tijdens het evenement probeert de stichting de jeugd in beweging te krijgen en bewust te maken van de invloeden van plastic op het milieu.
Er zijn activiteiten, zoals een filmpje van de Plastic Soup Foundation. De warming-up voor de kinderen wordt verzorgd door sportvoedingspecialist Medicc Sports uit Groningen.

De Lauwersmeer Marathon wordt een evenement voor iedereen. Het recreatieterrein voor restaurant Het Booze Wijf wordt ingericht met informatiepaviljoens van partijen zoals de Plastic Soup Foundation en Staatsbosbeheer. Eten en drinken is verkrijgbaar en er is live- muziek van Coverband SW!TCH.
De evenementen starten op 12 mei om 11:00 uur bij Het Booze Wijf te Lauwersoog. Meer informatie is te vinden op: www.lauwersmeermarathon.nl.

Reacties