Burdy lijstduwer bij Hogeland Lokaal Centraal

Foto: Lukes Eds.

HET HOOGELAND – Hij is er, de kandidatenlijst van Hogeland Lokaal Centraal. Met de welhaast eminence grise van de Winsumer politiek Nico Werkman als lijsttrekker Arie Molenhuis, artist on Tour, op plaats twee. Met Bert Schaap uit Ulrum, vooral bekend als zanger Burdy, op plaats 11 als lijstduwer, wat een ander woord is voor stemmentrekker.

Op plaats drie staat Willem Groeneveld uit Pieterburen, in het dagelijks leven werkzaam als ICT-er bij de gemeente Delfzijl. De HLC-lijst telt kandidaten uit Baflo, Winsum, Pieterburen, Eenrum, Leens, Winsum, Kloosterburen en Ulrum. Ook opvallende kandidaat op plaats negen is Arnold Veeman uit Kloosterburen, bekend Groninger chansonnier. De jongste kandidaat is de 17-jarige Anouck Schutter uit Pieterburen.

Arie Molenhuis en Nico werkman (l.).

Werkman en Molenhuis zitten op dit moment in de Winsumer gemeenteraad voor CDW 2.0. Zij gaan deze partij opheffen en nemen met de nieuwe partij Hogeland Lokaal Centraal deel aan de verkiezingen voor de nieuwe gemeente. De partij heeft inmiddels al een eigen logo.

Molenhuis wil geen voorspellingen doen over de mate van succes van HLC: “Kenners  van de  gemeentepolitiek menen dat we wel drie zetels kunnen halen. Dat gespeculeer over zetels vind ik allemaal flauwekul. Het enige wat ik zeggen wil is dat wij dicht bij de mensen staan. Over de lijstduwer Burdy zegt hij: “Naast zanger is hij een zeer betrokken persoon en geliefd bij velen.”

Over twee weken moet het verkiezingsprogramma klaar zijn. Welingelicht is bekend dat deze partij komt met een gemeentelijk stimuleringsfonds voor jeugdige toptalenten. Dit fonds moet het mogelijk maken toppers extra steun te geven bij de verwezenlijking van een doel op elk terrein.

Berto Merx

Cookieinstellingen