150ste kermis Eenrum is los

Eenrum – Met een ram op de rode knop opende Jelle Meems met burgemeester Koos Wiersma de 150ste Eenrumer kermis. Terwijl kinderen nog genoten van de confetti uit de kanonnen, zocht de rest al snel een leuke attractie uit.

DJ Dennie (Dance Reaction), Thomas Benes (voorzitter Kermis Commissie Eenrum, burgemeester Koos Wiersma en Jelle

Als je Eenrum binnenrijdt hangen overal vlaggen. Ze zijn speciaal gemaakt; met het wapen van de voormalige gemeente Eenrum, dat in 1990 opging in gemeente De Marne. Aangrenzend aan het ‘kermisterrein’, in de Zuiderstraat, is Jan Willemsen in de slag zo’n vlag. Het is kwart voor 2, hij is waarschijnlijk de laatste Eenrumer – één moet de laatste zijn – die z’n vlag uithangt. Het feest kan dan eindelijk beginnen.

Vlaggen in de Oranjestraat en Jan Willemsen, vrouw Lammie houdt de keukentrap vast en passant Jan Dijkstra (met handen over elkaar) kijkt toe

 

 

 

 

 

Deze kermis is – door het jubileum – anders dan in de voorgaande jaren. Zo is er aan de Hereweg, naast de ‘botsautootjes’ een terras + bar en een podium, waar de komende drie dagen van alles te doen is. Volkszanger Lytse Hille trapt vrijdagavond om 20.00 uur af, morgenmiddag is er een kinderdisco met Dance Reaction en zaterdagavond staat het trio Ancora op de planken. Zondag komt er dan een dweilorkest de kermis opvrolijken.

Naast de autoscooter, kan staat er o.a. de American Trip, een zweefmolen, een trampoline, een schiettent, een draaimolen en een suikerspin.

Tevens is er in de kroegen live-muziek en staat Dance Reaction weer in de bovenzaal van “Bulthuis”.

Zaterdag en zondag kunnen grasbaanliefhebbers weer hun hart ophalen tijdens de races op de – volgens de renners – Droombaan van Nederland.

Kortom, nog drie dagen feest in Eenrum. De kop is eraf. Zoals het lijkt blijft het de komende dagen prachtig ‘kermisweer’. Maar dat kan ook niet anders, want volgens de Ainrommers is Hij in Eenrum geboren.

Cookieinstellingen