Gezellige 66ste fietsencross Eenrum

EENRUM – De traditionele fietsencross in Eenrum heeft donderdag weer voor veel vertier gezorgd. Ruim 35 deelnemers streden in zes categorieën om de prijzen.

Net als voorgaande edities trok de wedstrijd ook dit jaar weer een hoop toeschouwers. Ieder jaar wordt de fietsencross voorafgaand aan de kermis georganiseerd. Veel vaders en moeders die hun kinderen aan kwamen moedigen deden zelf ook ooit mee. Bij sommigen begon het dan ook weer te prikkelen. In de categorie senioren streden tieners, vaders en opa’s om de felbegeerde beker én muntjes voor de kermis.

Ondanks een overtrekkende regenbui bleef de sfeer fantastisch. De fietsers, vooral degenen met wat minder profiel op de banden, hadden wel wat last van de regen. Een enkele valpartij was het gevolg.

Bij de jongste deelnemers was Lindsey Kies uit Ulrum de sterkste, gevolgd door Maren Scheur en Merle Schut. Bij de 6-7 jarigen kwam Noud Bottema als winnaar uit de bus. Jarno Wierenga, wiens vader geen onbekende naam is bij de cross in Eenrum, mocht het podium als tweede beklimmen. Tim Mulder veroverde de derde plaats. Youri Deddens wist in de klasse 250CC de hoofdprijs te pakken. De tweede plaats was voor Jarno Schol, die de laatste ronde uitviel vanwege een valpartij. De derde prijs was voor Alicia Kies. Ruben Staal was de ongeslagen kampioen bij de 10 tot 11 jarigen. Lasse Vitters en Jessse Ruchti mochten de tweede en derde prijs in ontvangst nemen. Auke Jan Bremer won de 500CC, gevolgd door Lars Dijkstra.

De senioren zorgden voor spektakel. Frank Kies, die zijn kinderen het podium al had zien beklimmen, startte als een speer. Hij werd echter al snel ingelopen door regerend kampioen Sale Zijlstra en Patrick Smit. De Ulrumer liet zich terugzakken om de kermismuntjes te winnen, maar had Bo Niewold over het hoofd gezien. Laatstgenoemde ging er met de premies vandoor, Sale Zijlstra prolongeerde zijn titel. Patrick Smit veroverde de tweede plaats, gevolgd door Alfred Schut.

Tekst + foto’s: Ingmar Vos