Sterk rennersveld jeugd aan de start in de Ronde van Kloosterburen

Gaat Nina Oolders dit jaar weer met de overwinning bij de jeugd naar huis?
Gaat Nina Oolders dit jaar weer met de overwinning bij de jeugd naar huis?
Foto:

KLOOSTERBUREN –  Zaterdagmiddag is Kloosterburen het centrum van jeugdwielrennen met de noordelijke toppers aan de start. ’s Avonds staat er een mooie partij noordelijke renners op de startlijst bij de dames en de heren.

De eerste wedstrijd is meteen de  mooiste, de Dikke Banden Race. Dat is een wedstrijd op gewone fietsen voor schoolkinderen. De leerlingen van groep 8 van de basisschool Mandegoud hebben eerder een wielrenclinic gehad van de ploegleider van het Young Talents Cycling Team. Berto Merx, ploegleider: “Ik heb me daar toch een stuk of vier van die scholieren gezien, man, die fietsten toch een potje hard. Daar zitten bikkels tussen. Een vet compliment voor de organisatie en de toerclub van Kloosterburen dat ze zo’n clinic organiseren. Kinderen op racefietsjes in aanraking brengen met de sport, dat is de beste manier om een gezonde leefstijl en de wielersport te bevorderen.” Voor de beste jongen en het beste meisje – wie het eerst over de streep komt – stelt het Young Talents Team een speciale prijs in het vooruitzicht.

Groep 8 van de Mandegoudschool na de wielrenclinic.

In de gewone jeugdcategorieën moet men om half twee in categorie 1 op Mirthe Buurmeijer uit Hoogeveen letten. Een uur later mag men rekenen op stevig werk van Sven van der Wal uit Buren in de categorie 5. In dezelfde categorie start Nina Oolders uit Scheemda. Haar tot nu toe behaalde prijzenreeks zegt genoeg. In categorie 7 – tot 15 jaar – zal Juul Nagengast uit Beilen zeer hoge ogen gooien.

Bij de dames – vanaf 16 jaar, junioren, beloften amateurs en elite – moet men hoog inzetten op Ninke Pellikaan uit Den Andel die haast traditioneel een podiumplaats in Kloosterburen bereikt, of net niet. Loes Adegeest Leeuwarden en Janieke Kalsbeek mag men zeker niet over het hoofd zien. En Fleur Nagengast is doorgaans goed voor een hoge uitslag.

Bij de amateurs die om 19.45 starten is het lastiger om een favoriet aan te wijzen. Deze renners, 19 jaar en ouder, niet bij de top van de elite rijdend, zijn wat ongewist in hun individuele prestaties. Hou Daniël Jansen in de gaten. Met net alle wonden van een valpartij gedicht, kan hij  een mooi stukje hard fietsen.

Cookieinstellingen