Festiviteiten rondom 50 jaar Notoarestoen

Foto: Auwert Postmus

EENRUM – Dit jaar bestaat Arboretum Notoarestoen 50 jaar en dat wordt het hele jaar door gevierd. 

De feestelijke onthulling van het borstbeeld van stichter notoaris Smit en de receptie afgelopen mei is achter de rug. Maar de feestcommissie heeft nog meer voor u in petto.

Midzomerfeest
Op maandag 25 juni vanaf 19.30 uur zal muziekvereniging Orpheus musiceren aan de vijver in Notoarestoen. U bent van harte uitgenodigd om dit sfeervolle zomeravondconcert bij te wonen op het verandaterras van het tuinhuis. Het Jubileumconcert is gratis toegankelijk.

Herfstfeest
Vrijdag 23 november is het exact 50 jaar geleden dat “notaris Smit met 30 vrijwilligers uit het dorp in een middag 77 bomen en 2250 kleine bomen en struiken
plant”: de start van het arboretum. Precies vijftig jaar later zullen kinderen uit Eenrum 10 bijzondere bomen planten in de tuin. Tezamen met de bomen zullen
ze, in waterdichte kokers, hun toekomstvisie op Notoarestoen aan de aarde toevertrouwen: Hoe ziet arboretum Notoarestoen er over 50 jaar uit, denk je?

Ook op 23 november: Presentatie van het Jubileumboek “50 Jaar Notoarestoen”; een overzicht in woord en beeld van 50 jaar arboretum. Een boeiend beeldverhaal, waarin de weidse Groninger horizon geleidelijk plaats maakt voor het groen van moerascipressen, sequoia’s en andere exoten.
Voor meer informatie: www.arboretumeenrum.nl

Cookieinstellingen